Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzóról érdekelne pár...

Fogszabályzóról érdekelne pár infó (ár, részletfiz. Stb. ) Ha valaki felvilágosítana megköszönném?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok,még 3 hónapom van a 18ik születésnapomig. Először is az érdekelne,hogy ha még azelőtt beindítjuk ezt a fogszabi projektet mielőtt betölteném a 18at,akkor még ugye jár rá a TB támogatás akkor is, ha több hónapot kell várni míg elkészül?

Másodszor, egy sima sztk-s fém fsz mennyibe kerül? Hallottam már 45öt, de 70 és 80 ezret is. Alsó és felső fogsort is kell szabályozni egyébként.

Valamint, az érdekelne még,hogy van e lehetőség részletfizetésre?

Egyébként van egy november/decemberi röntgenem,ami kimutatta h az ínyem alatt már ott a bölcsességfogam.Mi az esélye annak hogy 2 évig az nem bújik elő? Mert addig tartana a szabályozás..

Minden esetben ki szokás húzni a bölcsességfog előtti fogakat?Vagy csak ha az a veszély áll fenn hogy eltolná a már szabályzott fogakat?

a válaszokat köszönöm

2010. jan. 31. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy nem tudok konkrétan a kérdéseidre válaszolni, csak arra szeretném felhívnia figyelmedet, hogy vigyázni kell ezekkel a nem magán úton dolgozó fogászokkal... Nekem úgy volt, hogy elmentünk egy sima rendelőbe, ott azt mondták, hogy ki kell húzni több fogamat is, hogy fel tudják raknia fogszabit. Ez elég rosszul hangzott, így felkerestünk egy magánorvost, aki úgy megcsinálta az egészet, hogy egy fogat sem kellett húzni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenhol ez megy, csak vigyázz az ép fogaidra, és ha van lehetőséged rá, akkor ne hagyd hogy kihúzzák őket, jól jönnek még azok...!
2010. jan. 31. 14:39
 2/8 A kérdező kommentje:

kedves első válaszoló:

igazat adok neked teljes mértékben, éppen ezért kérdeztem amit kérdeztem.. ugyanis ha közlik velem hogy a bölcsességfogaim miatt ki akarnak húzni 4 teljesen épp és egészséges fogamat,akkor köszönöm szépen, kivárok míg kibújnak. Tudom később még drágább lesz a szabályozás, de miután a bölcsesség fog sem egy hosszú életű valami.. akkor már 8 fog minuszban vagyok.. és azért azokat sem lenne olcsóbb pótolni.. :)

2010. jan. 31. 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Az sztk árakat nem tudom, de én most rakattam fel fogszabit 26 évesen és nekem 320ezer huf-ba került, plussz költség még 3 hetente 5000 ft, mert állítgatni kell rajta!

Nekem ki kellett műteni a jobb alsó bölcsességfogamat, mert el volt feküdve az ínnyemben és azt mondta a dokim, hogy azt muszáj, mert eltolja az egész sort és 40 éves koromra lesz vele gondom, mert begyulladhat vagy a mellette lévő rágófogam gyökerét kilyukaszthatja és akkor azt is elveszítem! Viszont a másik oldalon még mindig nem nőtt ki ő azt mondta, hogy az nem gond, de a szájsebészem azt mondta, hogy majd azt is el kéne távolítani! Általában fogszabi előtt ki szokták szedni, mert problémákat okozhat! Nagyon válogasd meg, hogy kihez mész, mert ugyebár min 2 évig hozzá kell járnod! (egyébként a sima fém mindkét állkapocsra 260ezer)

2010. febr. 1. 01:19
 4/8 anonim válasza:

nekem ma rakták fel...

novemberben kértünk időpontot és már csak mára volt...

amúgy tök sima 33000Ft volt 1 ív.

15/L

2010. febr. 1. 14:45
 5/8 anonim válasza:

Szija. Nekem most lesz egy éve hogy fentvan a fogszabi. Ha a tapasztalatok érdekelnek jobb lenne ha éjszakaival indítasz de ha már 18 leszel akkor valszeg rögtön állandód lesz. Arra készülj fel h nehézkes lesz enni de ne félj a felrakástól stb. =D

Ha az árak érdekelnek 25ezer volt az enyém. De csak felső :)

Örülök ha segíthettem

2010. febr. 1. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:

A foghúzás sok mindentől is függ...

Az egyik ismerősömnek 4 épp fogát kellett kihúzni, mert úgynevezett farkasharapása volt és csak így lehetett megoldani! Az a lényeg, hogy több orvossal beszéljél és készülj fel, hogy nem lesz 1 leányálom, de hamar hozzá fogsz szokni csak kitartás kell hozzá! Szerintem éjszakait nem raknak már fel, mert ha kint van az összes csont fog, akkor nem szoktak!

2010. febr. 1. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A bölcsességfog miatt nem fognak kihúzni épp fogakat, hanem a bölcsf.-at távolítják el! Mindenképpen csináltass 1 röntgent és ha nincs vele semmi gond, akkor nem piszkálják és felrakják, majd kinő...

Sok sikert hozzá!

2010. febr. 1. 18:55
 8/8 anonim válasza:
lehet bután hangzik a kérdésem, de hogy megy a fogszabályzó felrakása?? érdekel a dolog:):)
2010. máj. 16. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!