Fogszabályzóról érdekelne pár infó (ár, részletfiz. Stb. ) Ha valaki felvilágosítana megköszönném?
17 éves vagyok,még 3 hónapom van a 18ik születésnapomig. Először is az érdekelne,hogy ha még azelőtt beindítjuk ezt a fogszabi projektet mielőtt betölteném a 18at,akkor még ugye jár rá a TB támogatás akkor is, ha több hónapot kell várni míg elkészül?
Másodszor, egy sima sztk-s fém fsz mennyibe kerül? Hallottam már 45öt, de 70 és 80 ezret is. Alsó és felső fogsort is kell szabályozni egyébként.
Valamint, az érdekelne még,hogy van e lehetőség részletfizetésre?
Egyébként van egy november/decemberi röntgenem,ami kimutatta h az ínyem alatt már ott a bölcsességfogam.Mi az esélye annak hogy 2 évig az nem bújik elő? Mert addig tartana a szabályozás..
Minden esetben ki szokás húzni a bölcsességfog előtti fogakat?Vagy csak ha az a veszély áll fenn hogy eltolná a már szabályzott fogakat?
a válaszokat köszönöm
kedves első válaszoló:
igazat adok neked teljes mértékben, éppen ezért kérdeztem amit kérdeztem.. ugyanis ha közlik velem hogy a bölcsességfogaim miatt ki akarnak húzni 4 teljesen épp és egészséges fogamat,akkor köszönöm szépen, kivárok míg kibújnak. Tudom később még drágább lesz a szabályozás, de miután a bölcsesség fog sem egy hosszú életű valami.. akkor már 8 fog minuszban vagyok.. és azért azokat sem lenne olcsóbb pótolni.. :)
Az sztk árakat nem tudom, de én most rakattam fel fogszabit 26 évesen és nekem 320ezer huf-ba került, plussz költség még 3 hetente 5000 ft, mert állítgatni kell rajta!
Nekem ki kellett műteni a jobb alsó bölcsességfogamat, mert el volt feküdve az ínnyemben és azt mondta a dokim, hogy azt muszáj, mert eltolja az egész sort és 40 éves koromra lesz vele gondom, mert begyulladhat vagy a mellette lévő rágófogam gyökerét kilyukaszthatja és akkor azt is elveszítem! Viszont a másik oldalon még mindig nem nőtt ki ő azt mondta, hogy az nem gond, de a szájsebészem azt mondta, hogy majd azt is el kéne távolítani! Általában fogszabi előtt ki szokták szedni, mert problémákat okozhat! Nagyon válogasd meg, hogy kihez mész, mert ugyebár min 2 évig hozzá kell járnod! (egyébként a sima fém mindkét állkapocsra 260ezer)
nekem ma rakták fel...
novemberben kértünk időpontot és már csak mára volt...
amúgy tök sima 33000Ft volt 1 ív.
15/L
Szija. Nekem most lesz egy éve hogy fentvan a fogszabi. Ha a tapasztalatok érdekelnek jobb lenne ha éjszakaival indítasz de ha már 18 leszel akkor valszeg rögtön állandód lesz. Arra készülj fel h nehézkes lesz enni de ne félj a felrakástól stb. =D
Ha az árak érdekelnek 25ezer volt az enyém. De csak felső :)
Örülök ha segíthettem
A foghúzás sok mindentől is függ...
Az egyik ismerősömnek 4 épp fogát kellett kihúzni, mert úgynevezett farkasharapása volt és csak így lehetett megoldani! Az a lényeg, hogy több orvossal beszéljél és készülj fel, hogy nem lesz 1 leányálom, de hamar hozzá fogsz szokni csak kitartás kell hozzá! Szerintem éjszakait nem raknak már fel, mert ha kint van az összes csont fog, akkor nem szoktak!
Szia!
A bölcsességfog miatt nem fognak kihúzni épp fogakat, hanem a bölcsf.-at távolítják el! Mindenképpen csináltass 1 röntgent és ha nincs vele semmi gond, akkor nem piszkálják és felrakják, majd kinő...
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!