Nagyon nagyon félek,1 óra és megyek fogorvoshoz, már
ittam 3 kávét, de most annyira izgulok, hogy rosszul
vagyok, nagyon szúr a szívem, valaki segít-sen?
2014. nov. 27. 12:41
Miután a koffein serkenti a szívműködést, nagy mennyiségben a fent leírt tüneteket okozhatja, ezért szerintem nagyon rossz ötlet volt ennyi kávét meginnod.
A fogorvostól meg ne félj! Én is rettegtem első alkalommal, főleg hogy egy délszláv háborút megjárt katonaorvos a helyi fogorvos, és mindenféle rémtörténetet terjesztettek róla. Aztán közben meg teljesen normális volt, tök felesleges volt ennyire izgulnom.
2014. nov. 27. 12:44
Na, majd mig turkal a szadban, ki kell keredzkedned pisilni is a sok kavetol.
Nem tudom ma mar miert kell felni a fogorvostol. Egy injekcio, es barmit csinalhat a szamban, kozben a zenejet hallgatom.
2014. nov. 27. 12:48
Nemsokára megyek én is fogorvoshoz és képzeld be fog tömni egy lukat, érzéstelenítés nélkül, mert nekem azt most pillanatnyilag nem lehet adni. Én is félek, de csak egy kicsit, tudom, hogy fájni fog, egyszer már tömte így, de ki lehet bírni. Egyszer tömess be te is egy lyukat érzéstelenítő nélkül, mindjárt nem fogsz félni a következő alkalommal, hanem baromira fogsz örülni, hogy van fájdalomcsillapításra lehetőség.
2014. nov. 27. 12:52
Én annyira féltem egy gyerekkori élmény miatt a fogorvostól, hogy több, mint egy évig húztam, mire elmentem hozzá egy kiesett tömés miatt. Addigra teljesen begyulladt az ínyem is, és marhára fájt az addig érzéketlen fog. Egyből azzal kezdte, hogy kiidegelte, max. 15 perc volt az egész, ilyen oltópisztolyból adta az érzéstelenítőt, semmit se éreztem, csak hogy húzza az ideget, de fájni nem fájt. Összesen 4 vagy 5 alkalommal kellett visszamennem, 2 hónapig tartott, mire lement a gyulladás és be lehetett véglegesen tömni. Ha anno egyből elmentem volna, valószínűleg egy szimpla tömés elég lett volna és nem kell kiidegelni...
2014. nov. 27. 12:56
6/10 A kérdező kommentje:
Nem adhat be érzéstelenítőt, mert szedek többféle gyógyszert és együtt nem lehet.
Tegnap 12 óráztam, éjfélre értem haza, 6kor kelnem kellet, szóval kellett a kávé.
De köszönöm a segítő válaszokat!
Ja, és én a kiidegeléshez kaptam életemben először érzéstelenítőt, pedig van már néhány tömött fogam, szóval szerintem nincs összefüggés. Engem gyerekkoromban nagyon megalázott egy fogorvos, ezért féltem tőlük, nem a fájdalomtól, hanem a kiszolgáltatottság miatt.
2014. nov. 27. 12:58
Milyen gyógyszereket szedsz? Kétlem, hogy nem kaphatnál gyógyszert.
2014. nov. 27. 16:07
Milyen gyógyszereket szedsz? Kétlem, hogy nem kaphatnál érzéstelenítőt.
2014. nov. 27. 16:07
Ilyen helyzetben, amikor amúgy is félsz, izgulsz, nem szabad ennyi kávét meginni. Felviszi a vérnyomásodat, pulzusodat, arra pedig semmi szükség nincs. Fontos, hogy az orvosnak mondd el, milyen gyógyszereket szedsz és akkor ő eldönti, milyen érzéstelenítőt alkalmaz. Nem csak a Lidocain van már. Nekem egyszer Ultracainnal húztak fogat és nem éreztem belőle semmit.
2014. nov. 28. 11:04
Kapcsolódó kérdések: