Idős korára miért hullik ki sok embernek a foga?
- Sokan nem foglalkoznak a fogukkal, hagyják évekig/évtizedekig szuvason, míg el nem rohad, vagy íny alá nem törik és akkor már menthetetlen
- ínygyulladás miatt, meglazul a fog és kiesik, ínygyulladás szintén a szájhigiéne hiányára vezethető vissza, pl. le nem szedett fogkő is okozhatja
- a túlzott savasító étrend miatt, savasító ételek pl. alkohol, lisztes, cukros dolgok, hús- tejtermékek. Ha túl van savasodva a vér, a szervezet a sav-bázis egyensúly fenntartására törekszik, ehhez kálciumot von ki a fogakból és a csontból. Tehát Ca hiány miatt is lehet fogvesztés, annak is az állománya megritkul, széttörik.
- Aztán olyanok is vannak akik anyagi megfontolásból kihúzatják az egész fogsorukat, mert van pár hiányos-rossz foguk, de az implantátumot nem tudják megengedni maguknak, aztán ilyenkor inkább az összes fogukat kihúzatják hogy használni tudjanak protkót
Nagyjából ezen okok miatt vannak emberek fog nélkül. De nem lehet azt mondani h ez csak idős emberekre vonatkozik, mert sok idős van, aki jól karbantartott fogazattal rendelkezik, uakkor fiatalokból is láttam már ápolatlan, hiányos fogazatúakat. Itt GYAK-on is "dicsekednek" tinik azzal, h a fél fogsoruk már tőig kirohadt a kólától meg a fene tudja miktől.
"egyresztt vannak genetikai tenyezok"
Libabőrös vagyok mindig ezektől a "genetikai tényezők" típusú kifogásoktól:
Rossz a fogam a genetikai tényezők miatt, meg azért vagyok 120 kg mert ilyen a genetikám, stb stb.
Ja persze, képzelem hogy aki rendszeresen ápolja és rendben tartatja a fogait az orvossal, annak is rohad a szája mert olyan a genetikája, vagy kétlem hogy aki egészségesen táplálkozik és rendszeresen sportol az is el lenne hízva a "genetikai tényezők" miatt... Könnyebb az igénytelenségünket-lustaságunkat a "genetikai tényezőkkel" palástolni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!