Mit használjak antibiotikum helyett, ha picit felduzzadtam, bölcsességfog kihúzása után? Érdekes, hogy másfél napig semmi, most kezdett picit
Ha csak picit, az nem gond. Ne csinálj semmit, erőteljes öblögetést most nem lehet, mert kijön a vérdugó.
Esetleg hideg borogatás.
Ha netán lázad lesz, vagy tényleg bedagad, akkor menj vissza a dokihoz.
Valószínűleg, némi kellemetlen átmenet után meg fog gyógyulni magától is.
Agyon szadizták az ínyed, egy kis(!) duzzanat simán belefér.
Tegyél rá pára kötést:
1. bőrre kenj zsíros-olajos krémet (hidratáló krém, testápoló, kézkrém...)
2. langyos vízzel benedvesített borogatás (zsebkendő, tiszta szalvéta vagy kéztörlő - a legjobb egyébként a gyógyszertári steril mull-lap) kb. fél centi vastagon
3. nejlon darab
4. száraz mull-lap, vagy a fent említett tiszta zsebkendő/szalvéta, szintén kb fél centi vastagon
5. az utóbbit rögzítsd egy kötéssel a fejre vagy ragtapasszal/leukoplastal
Ha ezt fenthagyod egy-két éjszakára, az leviszi a duzzanatot. Persze antibiotikum mellett lenne a legjobb, de ha nem akarod vagy érzékeny vagy rá, akkor a nélkül is jó. A nehéz fizikai megterhelés most inkább kerüld.
Köszönöm a válaszokat!
Rohamosan kezdtem puffadni, a párom nem bírta nézni és elment gyógyszerért. Én gyógyszerellenes vagyok, de beszedtem. Néha engedni kell :)
Szép estét!
A dokim már kihúzás után felírta az antibiotikumot és fájdalomcsillapítót, csak nem vettem ki, mert nem dagadtam másfél napig.
Azt vette ki a párom, amit a szakember felírt, aggodalomra nincs ok :)
Már két bogyó segíti a szervezetem tegnap óta, és enyhe dagadtságom van csak.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek nem azért kellenek, hogy ne dagadj fel. Engem műtöttek a bölcsességemmel és első naptól kezdve szedtem az antibiotikumot, még is akkora volt a fejem 3 napig, mint egy lufi. Az antibiotikum a gyulladást segít leküzdeni/megelőzni, illetve az elfertőződést meggátolni. Ha már felírták, szerintem érdemes bevenni.
A műtétem után azt mondták kékülésre és dagadásra számítsak, jegeljem, amennyire csak elbírom viselni, ez segít a dagadáson, más nem. Ha neked csak sima húzásod volt, a dagadásra akkor sincs jobb gyógyír szerintem, mint a hideg borogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!