Mennyire fáj az érzéstelenítő "oltás" hátra az ínyembe?
Nem tudom kinek milyen a fájdalomküszöbe, de én az érzéstelenítő szurit sosem szoktam nagy fájdalomnak felfogni. Úgy írnám le, mintha csak egy erős nyomást éreznék. Nem is érzem pontosan hova böki a tűt, az egész területen úgy érzem, mintha megnyomná erősen az ujjával. Kb. én így érzem, remélem ez segített. Bátorság. Jobban jársz, mert utána pillanatok alatt elzsibbad, és semmit nem érzel egy darabig.
Az ínyen és eleve a szájüregben szerintem tök másképp futnak az idegek, pl. ha egy ilyen lágy részre, vagy ínybe beszúrnak, alig érezni, inkább nyomást érezni, meg egy kis fura ízt.
Hívjuk az oltást injekciónak. :)
Ha hátra adja akkor gondolom alsó fogról van szó, ez esetben vezetéses érzéstelenítésről van szó, tehát az egész jobb vagy bal oldali fogíved le fog zsibbadni a szád sarkáig. Ha ügyes a dokid, akkor semmit nem fogsz belőle érezni, ha kicsit béna akkor annyi, mintha megcsípnéd az ínyed, "belül" már nem érzed a tűt, csak amikor megszúrnak. Ami kellemetlenebb, az a szájpadlásba adott injekció, nekem 1x beletört a tű is, de mégsem félek attól sem, mert tudom, hogy 1 másodperc az egész és nekem lesz utána jobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!