Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A háziorvos és iskolaorvos...

A háziorvos és iskolaorvos sem hagy békén, fogorvoshoz akarnak küldeni, kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Van pár nagyon rossz fogam, de nem akarok vele fogorvoshz menni, mert nem akarom, hogy kihúzzák.
2014. nov. 4. 10:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
*szájsebészeten
2016. jún. 11. 10:05
 22/23 anonim ***** válasza:

Figyelj, tökmindegy, mit csinálnak, el kell menni. Ha a fájdalomtól félsz, akkor gondolj arra, hogy minél később mész, annál fájdalmasabb lesz.

Nekem volt ilyen komolyabb gyulladásom és semmi olyan nem történt, amit ne lehetne kibírni. Érzéstelenítés mellett szikével picit bemetszették az ínyt és kinyomkodta belőle a gennyet, ez egy kifejezetten jó érzés volt, azonnal megszűnt a nyomás és vele az a lüktető fájdalom, ami előtte volt addig az egy-két napig, amíg el nem jutottam a fogorvoshoz (aďdig egy rakás fájdalomcsillapítót zabáltam, de alig hatott).

Egyáltalá nem biztos, hogy neked pont ugyanezt fogják csinálni, mert ez sok mindentől függ, majd kiderül. Ha a szájsebészetre kerülsz esetleg, attól se félj, ők lényegében a legjobb fogorvosok és nyugodt lehetsz, nem az a céljuk, hogy össze-vissza vagdossanak, minél kisebb beavatkozásokkal igyekeznek megoldani a problémát. És mondom, a vágás-varrás érzéstelenítés mellett nem is fáj.

Ha meg tényleg az kell, egy foghúzást sokféleképp meg lehet oldani akkor is, ha össze-vissza van törve. Nekem volt pár húzásom, főleg a bölcsességfogaim, de sajnos még négy őrlőfog is (helyettük most implantátumaim vannak), mert én is hülye voltam és hanyagoltam a fogorvost, mert annyira féltem tőle. A húzásokhoz fogót alig használt a doktornő, vannak ilyen kis gyökéremelők, amik olyanok, mint egy kis csavarhúzó, aminek ilyen keskeny-vékony kanálszerű a vége, azzal benyúl a gyökér mellé és finoman kimozgatja. Nem is fáj, csak ilyen nyomkodást érez az ember. Nem az a cél, hogy kitépjék úgy, hogy törik-szakad minden.

2016. jún. 11. 10:39
 23/23 A kérdező kommentje:

Köszi, tudom hogy ez lesz a vége mert tényleg nem bírom tovább, de most kicsit megnyugodtam. :)

Húzástól is félek meg a fogatlanságtól is, persze tudom hogy ha így marad se nő vissza. :/

2016. jún. 11. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!