Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A háziorvos és iskolaorvos...

A háziorvos és iskolaorvos sem hagy békén, fogorvoshoz akarnak küldeni, kötelezhetnek rá?

Figyelt kérdés
Van pár nagyon rossz fogam, de nem akarok vele fogorvoshz menni, mert nem akarom, hogy kihúzzák.
2014. nov. 4. 10:19
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nagyon fáj az egyik, nagy dudor van a tövénél, mit csináljak?
2016. jún. 10. 09:00
 12/23 anonim ***** válasza:
Menj el a fogorvoshoz, magától nem fog megoldódni, csak nagyobb lesz a baj, ezek a gyulladásos gócok számtalan egészségügyi problémát okozhatnak a tested egyéb részein is.
2016. jún. 10. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:

Én is így voltam. Hátul volt egy nagyon csúnya, lyukas, letört fogam. Néha fájdogált, mondom funkcióját ellátja addig jó.

Elmentem gyógytömésre, ' évig bent volt (tudom, pár hónap után vissza kellett volna mennem, de annyira féltem hogy kihúzza, meg hogy megint fájni fog...)

Na ezzel azt értem el, hogy ki kellett húzni, ráadásul az előtte lévő oldala is átvette, és lyukas lett.

Azóta már 2 fogam betömte, amin alig volt lyuk, 2 van hátra.

Ha most nem mész el, még azt is ki fogja húzni, ami most menthető! Olyan fogat nem fog bántani amit nem kell. Nekik is az az "érdekük" hogy minél több eredeti fogat megtartsanak, mert a művel már nem ugyanolyan rágni sem. Melyikek a rossz fogaid?

Kötelezni nem kötelezhetnek, hiszen a te életed, te döntesz felette. De később nagyon bánni fogod. És pl nekem iszonyatosan hullott addig a hajam, míg ki nem húzta, és ez lányként ugye frusztrált. Eleve érzékenyek a fogaim, bár 3 hete elmex gélt használok, ki tudja meddig kell, hogy viszonylag rendbe jöjjenek.

2016. jún. 10. 15:30
 14/23 anonim ***** válasza:
1 évig bent volt*
2016. jún. 10. 15:32
 15/23 anonim válasza:

Nézd amit fent írtak nagyon is igaz.. Menj csak el a dokihoz ha ki kell húzni akkor kapsz egy másik időpontot és akkor fogják kihúzni vagy betömni ezt meg fogják előtte mondani ilyenkor probálj meg lenyugodni javaslom menj el egy mosdóba moss fogat és az arcodat nézz a tükörbe és gondolj arra hogy ezután sokkal jobban fog kinéuni a fogsorod.

Amint megtudtad h mit csinálnak te csak beülsz a székbe és addig egy nagyon nagyon picit kellemetlen amíg be nm adják a szurit... Én mindig szeretem ha van valaki hozzátartozóm aki bent van mikor elbágyad a fogsorom mert ha nm jól adták a szurit észre fogod venni miközben beszélgetsz vele. Utána már nm érzel semmit max azt érzed ahogy a fejedet tartják mást egyáltalán nem. Á

2016. jún. 11. 08:13
 16/23 A kérdező kommentje:

Egész éjszaka nem aludtam, nem.hat a gyogyszer, anyáék az ügyeletre akarnak vinni de ott tuti kihuznak. :'(

De szeeintem.mar nem birom sokaig. :(

Nektek volt mar foghuzasotok? Fel fogjak vagni a fogam? Nincs semmi a fogambol hogy húzzak igy ki??

Koszi a valaszokat

2016. jún. 11. 09:49
 17/23 anonim ***** válasza:

igen, akkor felvágják, és utána összevarják. Sokkal kevésbé fáj, mintha napokig nyílt seb lenne.

De ugyanúgy érzéstelenítik, nem fogsz érezni semmit.

2016. jún. 11. 09:52
 18/23 anonim ***** válasza:
pontosabban nem a fogad vágják fel, hanem az ínyed.
2016. jún. 11. 09:53
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszi ez, nem hangzik túl jól.

Neked csináltak már ilyet?

2016. jún. 11. 09:59
 20/23 anonim ***** válasza:

nekem szájsebészeem még nem. Csak rendelőben húzta, érzéstelenítővel. De mivel nekem a bölcsességfogam rosszalkodik (nehezen talál helyet) ezért szóbajött a szálsebészet, aminek utánaolvastam. Ebből gondoltam, hogy mivel írtad, hogy teljesen letört szinte, ezért nem tudja megfogni, így fogja kiszedni.

előző voltam

2016. jún. 11. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!