Mért vannak a fogakban idegek? Mi a funkciójuk?
Ez utóbbival azért nem értek egyet, mert a szálka más, azt ki tudod húzni magadnak.
De ha szuvas a fogad... Nem hinném, hogy az ember evolúciós fejlődése során azért kerültek idegek a fogakba, mert bele lett kalkulálva, hogy majd évezredek múlva lesznek fogorvosok, akikhez le lehet menni, ezért fáj.
Úgyhogy ez a magyarázat nekem egy kicsit sántít. Egyébként én is gondoltam erre, de ezért vetettem el. Mert ha nem lenne civilizáció, hiába fájna nem tudnál vele mit csinálni.
"Ez utóbbival azért nem értek egyet, mert a szálka más, azt ki tudod húzni magadnak.
De ha szuvas a fogad... Nem hinném, hogy az ember evolúciós fejlődése során azért kerültek idegek a fogakba, mert bele lett kalkulálva, hogy majd évezredek múlva lesznek fogorvosok, akikhez le lehet menni, ezért fáj."
A fogszú csak egy példa volt, de a fájdalomnak az a lényege, hogy felhívja a figyelmet a problémára. Attól, hogy te azt a problémát nem tudod megoldani, az már a te bajod.
De mint írtam már a fogat úgysem tudja kijavítani a szervezet, tehát emiatt teljesen felesleges, hogy fájjon.
Számomra ez azért furcsa, mert a természetben általában semmi nem fejlődik ki feleslegesen.
"De mint írtam már a fogat úgysem tudja kijavítani a szervezet, tehát emiatt teljesen felesleges, hogy fájjon."
Nem tudja kijavítani, de jelezni nem árt, hogy "hahó, itt baj van, most ezt a fogad ne használd".
"Ebbe semmi logika nincs. Ha nem használod, nem eszel, legyengülsz és végső soron elpusztulsz."
Abban sincs semmi logika, hogy nem érzed, hogy fáj és sorjában kihullik az öszes. Akkor sem tudsz rágni és akkor is elpusztulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!