Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek milyenek a fogaim?...

Szerintetek milyenek a fogaim? Nagyon hézagos?

Figyelt kérdés

[link]

20 éves vagyok és eddig helytelen szájhigiéném volt. Kiskoromtól napi egyszeri fogmosásra szoktattak, illetve a családi étkezés is elég sok szénhidrátot tartalmaz és elég sok cukros dolgot eszünk.

Fogorvoshoz addig jártam amíg középiskolás voltam, már 2 éve nem voltam. Sosem mondtak semmit, illetve volt, hogy megdicsérték a fogom pedig az alsó őrlőfogamon már évek óta barnásfekete a redők között. Sosem mondtak rá semmit, illetve nem küldtek el vagy hívtak be külön (általában akinek valami baj volt a fogával arról küldtek értesítőt az iskolának), ezért gondoltam semmi probléma.

Azonban múltkor olvastam egy cikket a helyes szájhigiénéről és meglepődtem sok mindenen. Egyrészről, hogy naponta minimum 2-szer érdemes fogat mosni, de ajánlatos 3-szor. Akkor a helyes fogmosási technikáról, illetve, hogy érdemes szájvizet és fogselymet használni.

Ezen felül jobban megnéztem a fogaimat és azt vettem észre, hogy az alsó két középső és a két oldalsó metszőfogam el van színeződve és vékonyodva ott ahol találkozik az ínyemnél hátul. A őrlőfogam azóta is olyan fekete, illetve a többi is szuvas. Sajnos januárnál előbb nem tudok fogorvoshoz menni.

Viszont mostantól ráállok a napi 3-szori fogmosásra, illetve szerzek be szájvizet és fogselymet.

Az érdekelne, hogy szuvasodás ettől eltűnhet vagy csak kezeléssel tüntethető el? Illetve, hogy milyen kezelések vannak ingyen, ill. a fizetős beavatkozások mennyibe kerülnek? Például a metszőfogaim megcsináltatása kb. mennyibe kerülne?

Illetve a kép alapján szükségem lenne fogszabályzóra (azt nem tudok csináltatni, mert nagyon drága és nincs rá pénzünk, csak érdekel)?

2014. okt. 26. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, kell fogszabályzó, rossz a harapásod, ettől is repedezhet, kophat a zománc.
2014. okt. 26. 16:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt a barnás-feket mélyedést az orvos nem nézi lyukasfognak, az ép fog még. Katonának is felvesznek olyannal. De menj el egy fogszabályzásra, mert fájni fog a fogad.
2014. okt. 26. 19:19
 3/4 anonim ***** válasza:
A kezdődő szuvasodás nem tüntehető el, ha lyukadna a fod menj tömesd be. Ingyenes a tömés, ha van tb-d, akkor menj a fogorvoshoz, ami a legközelebb van.
2014. okt. 26. 19:20
 4/4 A kérdező kommentje:

De nem lyukas, már régebben is volt lyukas tejfogam és az nem ilyen volt, azt ki is húzták. Az rendesen lyukas volt, de ez évek óta ugyan olyan.

Sajnos most nem tudok menni fogorvoshoz, nincs időm, januártól elején fogok menni.

Fogszabályzók nagyon drágák, nincs rá most pénzem.

2014. okt. 26. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!