Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Körzetembe tartozó fogorvosnál...

Körzetembe tartozó fogorvosnál az ingyenes fogmegtartó kezelés mit takar? (többi lent)

Figyelt kérdés

Elmúltam 18 suliba nem járok. tb-m van, csak éppen nem tiszta az, hogy mi számít fogmegtartó kezelésnek illetve sürgősségi ellátásnak. Ezek a körzetemben lévő orvosnál elvilegben ingyenesek.

Jelenleg azt érzem hogy be van gyulladva az egyebkent elhalt fogam, amit anno két éve felnyitott egy magánorvos megkezdve a gyökérkezelésem. mivel nem birtam a fájdalmat és megszűntek a panaszaim nem mentem vissza, így itt vagyok nyitott fogbéllel, és érzem hogy fáj és feszül a gyökér.

Mi lenne nekem ingyenes a dokinál? nem kéne fizetnem érzéstelenítőért vagy másért?

2014. okt. 22. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak a foghúzásért kell fizetned.
2014. okt. 23. 07:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetni a húzásért sem és fogmegtartó pl. a tömés, gyökérkezelés is, tehát ez teljesen ingyenes, injekció is.
2014. okt. 23. 08:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

szinte minden beletartozik az ingyenes ellatasba, kiveve a fogpotlasok (hid, korona, kiveheto, implantalas), fogszabalyozas 18 ev felett, valamint az esztetikai beavatkozasok (fogfeherites, fogekszer es tarsaik)+ az inlay mert fogtechnikus kesziti el

Tehat a tomes, gyokerkezeles, szajsebeszeti beavatjozasok, fogkoleszedes, kurettalas, stb mind ingyenes, termeszetesen az erzestelenites is

2014. okt. 23. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:
De nem értem miért nem fejezte be a gyökér kezelést?
2014. okt. 24. 01:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Az orvos, vagy én nem fejeztem be a gyökérkezelést?

Az orvos befejezte volna, de lusta voltam visszamenni. Illetve, nem bírom a gyökérkezelés alatti fájdalmat, amikor reszelik belülről a fogbelet azzal a hosszú tűkkel, és túlmegy egy ponton az orvos... Az kegyetlenül fáj. Pluszban még rá is görcsölök a fájdalomra, legutolsó alkalommal elrántottam a fejem, persze nem direkt... Az orvos meg letolt, és persze maximálisan igaza volt. Röviden ennyi!

2014. okt. 24. 08:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 24. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!