Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mandulagyulladás vagy nő a fogam?

Mandulagyulladás vagy nő a fogam?

Figyelt kérdés

bocsi, ha nem jó a téma.

a problémám az, hogy kedd ota fàj a szám. nyelni nem tudok, de a torkom nem fáj, nem köhögök. nem tudom, mi a bajom, és feleslegesen nem akarok orvoshoz menni, főleg, ha nem jó dokihoz megyek.

amikor beveszem a fájdalomcsillapítot, akkor ameddig hat, addig oké minden, utána pedig nem tudom kinyitni a szám, kinyújtani a nyelvem.

a jobb oldalt, (ahol fáj) ott a szám széle belül, mintha fel lenne csikargatva.

azt szeretném megtudni, hogy a mandulámmal van baj, vagy a fogammal, ami esetleg nem fér el, és próbál helyet csinálni magának? (20 L)

nem tudom, mit tehetnék, hiszen ilyenkor még nem kellene jönni egy átlag embernek a bölcsességfogának.

ja, és a kis 'hegyei' már látszanak egy jó ideje, lehet, hogy most kezdett megindulni a növekedése?

a válaszokat előre is köszönöm. :)

2014. okt. 9. 19:49
 1/10 anonim válasza:
Én 24 éves vagyok, nekem már 1 bölcsesség fogam 18 évesen kint volt, a többivel még mindíg szenvedek, ugyanis valakinek, mint pl nekem évekbe tellik mire teljesen kinő. Szerintem a fogad az, én is most szenvedek vele pont, úgy fáj hogy megzavarodok, sajnos mikor rájön a nőhetnék, mindíg ez van. A doki szerint hagyni kell hagy nőjön ki, nekem gyulladáscsökkentőt írt fel, az segített. Már alig fáj. De rendesen bevolt dagadva még az arcomis, nyelni se nagyon bírtam, az egész baloldalam fájt. Mármint a nyakam, állkapcsom stb. Addig irass fel gyogyszert míg benem indul jobban mert mégdurvábban is begyulladhat.
2014. okt. 9. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Valószínű a fogadtól van, menj el a fogászatra, kell egy röntgen, hogy normálisan nő-e a fog, nincs-e valami gond vele.
2014. okt. 10. 08:22
 3/10 A kérdező kommentje:

merjek így nekimenni a hétvégének? cataflam-v-t szedek, de már az is kezd fogyni. napi 3-4-et veszek be, és már csak 1 van. van még itthon ibustar, de az meg, elvileg ha sokat veszek be, vagyis sokszor szedem, akkor valami rákot vagy mit okoz. (az ilyen gyógyszert miért forgalmazzák egyáltalán?)

a szájsebészet az elég durva.. hogyha hétfőig várok, akkor meg fogok bolondulni, vagy a negyedik napon azért már szándékozik enyhülni?

jó lenne tudni, mert nem vagyok egy hétvégén itthon ülős típus :D

a hideg-meleg borogatás nekem már nem használ, csak a gyógyszer, de mivel még nem nőtt ki teljesen (megnéztem, tényleg az nő, és ilyen fehér pöttyök vannak a szám oldalán, de az előbbi is ilyen szar volt, csak ott tudtam nyelni, és 4-5 nap alatt elmúlt. )

a hétvége előtt már tuti nincs lelkierőm buszozni egy dokihoz, ráadásul rettegek tőlük, komolyan. nekem erre felkészülni legalább 3 nap.

szerintetek túlélem hétfőig, ha szedem a gyógyszert meg iratok háziorvossal gyulladáscsökkentőt?

2014. okt. 10. 08:32
 4/10 A kérdező kommentje:
a magánorvos meg marha sokat kér, pedig csak ő van a közelbe. de benne nem bízok, mert hallottam pár rosszat már róla.
2014. okt. 10. 08:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Menj el a fogorvoshoz, csinál egy röntgent és felír gyógyszert, ha szükséges, ne parázz, cataflamból nem szabad ilyen sokat beszedni, megárthat a gyomrodnak.
2014. okt. 10. 09:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Buszozz csak be, hétfőig ezt nem lehet csinálni.
2014. okt. 10. 09:02
 7/10 A kérdező kommentje:
de a magánorvos, aki csinálja itt a rtg-t, az drága!
2014. okt. 10. 09:24
 8/10 A kérdező kommentje:

azért nem fizetek 7ezret, hogy megnézze a fogam.

ja, meg tb-m sincs, szóval nem megyek sehova, de azért kösz a válaszokat.

2014. okt. 10. 09:50
 9/10 anonim válasza:
Napi 3-4 cataflam főleg a "V" az neméppen veszélytelen. Ne vegyél be ilyen sokat. Vagy elmész dokihoz, vagy kibirod. El fog mulni, de kár 3-4 hétig is elhuzodhat ha a bölcsességfogad vacakol és időszakosan előfog jönni.
2014. okt. 10. 14:15
 10/10 A kérdező kommentje:

már csillapodott. mivel a cataflam elfogyott (nem egész csomag volt, de azért szedtem, mert 10-15 perc alatt hatott, de mostmár este nem keltem fel. mivel jó helyen nő a fogam (nem egy kamudoki mondta, hanem egy olyan, aki ért hozzá) így nem kell fogorvos, hadd vacakoljon csak, már nem fáj. 4 napig szivatott, de már jobb sokkal.

az ibustart azért nem szedem csak felessével, mert valami rákot okoz (benne van a tájékoztatóba :( ) és azt nem akarom, de már jobb. hála istennek. az előzőnél is fájt, de akkor nem volt az, hogy mintha mandulagyuszi lenne, ezért voltak kételyeim, erre negyedik napra megfájdult a fogam (vagyis az ínyem,) meg feldagadt egy kicsit az arcom, de már lement az is. :)

2014. okt. 11. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!