Mandulagyulladás vagy nő a fogam?
bocsi, ha nem jó a téma.
a problémám az, hogy kedd ota fàj a szám. nyelni nem tudok, de a torkom nem fáj, nem köhögök. nem tudom, mi a bajom, és feleslegesen nem akarok orvoshoz menni, főleg, ha nem jó dokihoz megyek.
amikor beveszem a fájdalomcsillapítot, akkor ameddig hat, addig oké minden, utána pedig nem tudom kinyitni a szám, kinyújtani a nyelvem.
a jobb oldalt, (ahol fáj) ott a szám széle belül, mintha fel lenne csikargatva.
azt szeretném megtudni, hogy a mandulámmal van baj, vagy a fogammal, ami esetleg nem fér el, és próbál helyet csinálni magának? (20 L)
nem tudom, mit tehetnék, hiszen ilyenkor még nem kellene jönni egy átlag embernek a bölcsességfogának.
ja, és a kis 'hegyei' már látszanak egy jó ideje, lehet, hogy most kezdett megindulni a növekedése?
a válaszokat előre is köszönöm. :)
merjek így nekimenni a hétvégének? cataflam-v-t szedek, de már az is kezd fogyni. napi 3-4-et veszek be, és már csak 1 van. van még itthon ibustar, de az meg, elvileg ha sokat veszek be, vagyis sokszor szedem, akkor valami rákot vagy mit okoz. (az ilyen gyógyszert miért forgalmazzák egyáltalán?)
a szájsebészet az elég durva.. hogyha hétfőig várok, akkor meg fogok bolondulni, vagy a negyedik napon azért már szándékozik enyhülni?
jó lenne tudni, mert nem vagyok egy hétvégén itthon ülős típus :D
a hideg-meleg borogatás nekem már nem használ, csak a gyógyszer, de mivel még nem nőtt ki teljesen (megnéztem, tényleg az nő, és ilyen fehér pöttyök vannak a szám oldalán, de az előbbi is ilyen szar volt, csak ott tudtam nyelni, és 4-5 nap alatt elmúlt. )
a hétvége előtt már tuti nincs lelkierőm buszozni egy dokihoz, ráadásul rettegek tőlük, komolyan. nekem erre felkészülni legalább 3 nap.
szerintetek túlélem hétfőig, ha szedem a gyógyszert meg iratok háziorvossal gyulladáscsökkentőt?
azért nem fizetek 7ezret, hogy megnézze a fogam.
ja, meg tb-m sincs, szóval nem megyek sehova, de azért kösz a válaszokat.
már csillapodott. mivel a cataflam elfogyott (nem egész csomag volt, de azért szedtem, mert 10-15 perc alatt hatott, de mostmár este nem keltem fel. mivel jó helyen nő a fogam (nem egy kamudoki mondta, hanem egy olyan, aki ért hozzá) így nem kell fogorvos, hadd vacakoljon csak, már nem fáj. 4 napig szivatott, de már jobb sokkal.
az ibustart azért nem szedem csak felessével, mert valami rákot okoz (benne van a tájékoztatóba :( ) és azt nem akarom, de már jobb. hála istennek. az előzőnél is fájt, de akkor nem volt az, hogy mintha mandulagyuszi lenne, ezért voltak kételyeim, erre negyedik napra megfájdult a fogam (vagyis az ínyem,) meg feldagadt egy kicsit az arcom, de már lement az is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!