Gyökérkezelés hogy működik?
Nem voltam még fogorvosnál, de 99% hogy gyökérkezelni kell egy fogam.
Egy alkalom alatt elkészülhet?
Kell előtte röntgen, vagy egyből megcsinálják?
Ha nem voltál még fogorvosnál, akkor egyáltalán nem biztos, hogy gyökérkezelni kell, lehet, hogy csak tömni, vagy annyira menthetetlen, hogy ki kell húzni.
Egy gyökérkezelés, ha minden jól megy, minimum 3 alkalom, van, hogy közben is csinálnak röntgent, hogy hogy néznek ki a gyökércsatornák.
Életemben voltam már fogorvosnál, de a mostani problémáva még nem, úgy értettem.
Ezzel a fogammal kb. 1 éve voltam, be kellett tömni. De tömés után érzékeny lett hidegre-melegre. Orvos azt mondta elmúlik majd, meg kent rá valami kenőcsöt. Nem múlt el, arra gondoltam elfúrt valamit. Majd most akarok elmenni egy másik fogorvoshoz.
Röntgen általában minden magánrendelőben van (bár tudok olyanról is, ahol nincs).
Első a röntgen, azután lát neki, ha kell, a gyökérkezelésnek, ez minimum 2 alkalom, de ha nagyon gyulladt a fog, akkor többször is menni kell tisztításra, én összesen négyszer voltam, mire véglegesen betömték.
2 alkalommal is meg lehet csinálni. 1 alkalom viszont kizárt
Befúrnak az idegcsatornáig és kiszedik az ideget. Majd betömik a csatornát
" és belenyomnak egy rozsdamentes acéltüskét, hogy röntgen alatt látszódjon, hogy nem ideg van benne."
Dehogy nyomnak. A röntgenen nagyon szépen látszik anélkül is. Egész más egy egészséges fog és egy gyökértömött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!