Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Vajon a magánfogorvosok...

Vajon a magánfogorvosok csinálnak aljasságokat?

Figyelt kérdés

pl. elmegyek egy foggal hozzá és be lehetne tomni, de azt mondja hogy ezt gyokerkezelni kell... honnan tudjam hogy tényleg szukséges az a kezelés és nem csak azért mondja mert az drágább kezelés. nyilván nem tudok leállni vitatkozni egy szakemberrel, utlag meg nem lehet rábizonyítani hogy sokkal kissebb kezeléssel - pl toméssel - is megúszhattam volna.

jogos ez a félelem vagy csak para?

2014. szept. 25. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Nekem most problémám volt egy régebben tömött fogammal.ELmentem Pesten a Szentkirályi utcába az SZTK-ba ,ahol azt mondták,hogy csak tömést kell cserélni benne,ingyen megcsinálják.Ezután elmentem egy magán dokihoz a lakhelyemen,ő meg azt mondta,hogy korona kell a fogra és 26 rugó lesz.Szóval vannak különbségek.
2014. szept. 25. 14:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is tette, menj el két vagy három dokihoz és rögtön kiderül.
2014. szept. 25. 14:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Laikusként nem tudod, hogy szükséges-e a kezelés, ha nem bízol valakiben kell másod- és harmadvéleményt kérni. Sajnos van olyan fogorvos, aki sumákol - általánosítás nélkül. Fogorvos ismerős mondta, hogy ismer olyat, aki indok nélkül tömi a fogakat, miközben nem szuvasság áll fenn, hanem csak elszíneződés vagy még olyan kicsit a lyuk, hogy nem kellene tömni. Pár éve ráharaptam valamire az egyik nagyörlőm csúnyán letört, az egyik fogorvos szerint húzni kellett volna és implantátumot beültetni, szerinte semmilyen más megoldás nem lett volna sehol máshol, elmentem máshova, ott egy modern töméssel simán meg tudták oldani (10 vagy 15 éves garanciával).
2014. szept. 25. 14:58
 4/9 A kérdező kommentje:
mondjuk inkább a jóindulattól fugg. monduk én a sote klinikán pont azt tapasztaltam hogy inkább gyokérkezeltetnek akkor is ha kell ha nem, csk hogy gyakrorolják a nebulók a gyokértomést, ami enyhén szólva sem etikus
2014. szept. 25. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
A sote meg köztudottan oktatókórház, ott minden területen ez van.
2014. szept. 25. 16:23
 6/9 A kérdező kommentje:
hát ja, ezt saját káromon tanultam meg...
2014. szept. 25. 16:36
 7/9 anonim ***** válasza:

" elmegyek egy foggal hozzá és be lehetne tomni, de azt mondja hogy ezt gyokerkezelni kell... honnan tudjam hogy tényleg szukséges az a kezelés és nem csak azért mondja mert az drágább kezelés."

Ez mondjuk pont könnyű kérdés. Ha nincs bivaly erős éjszakai fájdalmad előtte, akkor 99%, hogy felesleges gyökérkezelni.

2014. okt. 3. 02:12
 8/9 A kérdező kommentje:
nem feltétlenul faj ha rohad a fogbél
2014. okt. 4. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nyitva van akkor nem. De ha rátöm, bezáródik akkor bizony fog fájni, nem kicsit. :)
2014. okt. 4. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!