Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » NAGYON FÁJ A FOGAM! Mit...

NAGYON FÁJ A FOGAM! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Megőrülök!!

Még egy fél éve letört a fogamból egy jó nagy darab(majdnem a fele). Most pénteken jutott idő, hogy megcsináltassam. A doktornő azt mondta, hogy szuvas, és végül megcsinálta nekem. Kitisztította, stb, amit ilyenkor kell. Azt mondta, hogy gyökérkezelni nem kell.

Nos, a helyzet az, hogy előtte SOSE fájt ez a fogam. Mikor letört, akkor sem, sőt, azóta se, ha oda került a kaja, vagy bármi, semmi fájdalmam nem volt.

Azonban péntek óta, mióta megcsinálta, napról napra jobban fáj!! Olyan érzés, mintha feszülne az egész, és szét akarna robbanni. Ha ráharapok, valamelyest enyhül, de nem tarthatom egész nap összeszorítva a fogaimat...

Már kezd kihatni az egész területre, lassan már nem tudom, melyik fogam fáj...egyszerűen megőrülök most, úgy feszül.

Ez természetes? Mert utánaolvastam, és volt, aki azt mondta, hogy pár napig még fájhat utána...

2014. szept. 8. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:
meg warj de ha faj tovabra akor nem birod a tomest es ki kell cserelni
2014. szept. 8. 15:46
 2/2 anonim ***** válasza:

a tömés alatt rossz részek vannak, vagy bejut, vagy bent maradt valami baci, ami bent feszít...

fáj a kezelés után a fog, de csak másnap éjjelig kábé, és nem lüktető fájdalmat okoz, hogy a fél fejed leszakad, hanem inkább olyan fogínycsípő, szúrkáló, olyan nyomásérzés féle érződik a fog tájáról.

minden egyéb más fájdalom tömés után annak a jele, hogy nem lett maradéktalanul kipucolva a fog, vannak részek, amiket még ki kell tisztítani.

ilyenkor újból fel kell nyitnia a fogat az orvosnak, és "lejebb ásni" ha kell, gyökérkezelni is, de lehet, egy kis tisztítás, majd gyógyszeres tömés ideiglenesen, majd ha nem fáj, végleg betömni is elég.

2014. szept. 8. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!