Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés utáni fájdalom?

Gyökérkezelés utáni fájdalom?

Figyelt kérdés
Körülbelül 2 napja voltam fogorvosnál mert letört egy darab a fogamból ami sokszor megfájdult ugye ha ettem és belement vagy csak úgy magától. Miután felvetette a kérdést hogy húzza vagy gyökérkezelje én a fogmegtartás mellett döntöttem. Meg is történt, gyógyszeres tömés be mire már másnap elkezdett fájni úgy a fog körüli ínyem. Tehát nem olyan fájdalmat kell elképzelni hogy rohanok a fájdalomcsillapítóhoz és már sírva fekszem le meg nem is olyan mint mikor be van gyulladva egy fog hanem inkább olyan mint amikor úgy ráharapnék vele valamire hogy elmúljon fájdalom. ( nem igazán tudom megfogalmazni bocsánat) Aztán ma meg már egyszerűen képtelen voltam megmaradni mellette, lüktet, fáj az ínyem körülötte hál istennek még el tudja mulasztani a gyógyszer de nem tudom mitől lehet ez. Másik fogamat is gyökérkezelték már azzal nem volt semmi gond de ez kegyetlen. Tudtok tanácsot adni vagy elmondani mitől lehet ez? Normális esetleg menjek vissza hamarabb mint amit kiírtak nekem rendes tömésre?

2014. szept. 7. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
menj vissza, hogy újra kitisztítsák a gyökércsatornát. Lehet, hogy még maradt benne egy kis élő fogbél.
2014. szept. 8. 00:26
 2/5 anonim válasza:
Nekem pár napig fájt gyökérkezelés után... alig birtam ráharapni valamire... aztán elmúlt... most viszont annál a fogamnál a gyökérnél van valamilyen gyulladás azt mondta... egy dudor is van ott a fogamnál...
2014. szept. 8. 12:34
 3/5 anonim ***** válasza:

begyulladt az ínyed, mivel a beavatkozás azért megterheli ám az ínyt is, meg a fogadat is.

érdemes fájdalomcsillapítót szedned, olyat, ami egyben gyulladáscsökkentő is.

illeve valamilyen gyulladáscsökkentő hatású szert, gyógynövényt, homeopátiás cuccot kellene használnod - gyógyszertárban tudnak neked ajánlani ezt-azt.

ha tényleg az ínyed fáj.

ha azt érzed, úgy fáj a fogad, mintha még mindig lukas lenne, mintha nem is lett volna gyökérkezelve, elképzelhető, hogy az van, ami nekem is, hogy több csatornás (elágazó csatornás) a fogad, és bent maradt egy ideg, ami fájdalmasan ingerlődik a baciktól, és bizony gyulladt.

amúgy a dokik pontosan tudják, mit jelent az a fájdalom, ami nyomás hatására enyhül... hívd fel az orvost, és mond el neki, majd ő eldönti, mit kell tenni.

mindenképpen hívd fel, de ha fokozódik a fájdalom és nem múlik, akkor ne hagyd magad lerázni, fogadjon csak téged minél korábbi időpontban.

2014. szept. 8. 16:20
 4/5 anonim válasza:
Mi lett a fogással? Megoldódott hamar? A falat kaparom a fájdalomtól most én!
2018. máj. 5. 03:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Most meg én…tegnap gyökérkezelték de egyszerűen nem tudok lefeküdni mert abban a pillanatban nekiáll ugyanúgy fájni mint mielőtt gyökérkezelték.
2021. szept. 23. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!