Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, ha ki kell...

Mit csináljak, ha ki kell húzni az egyik fogamat?

Figyelt kérdés
Végre el tudtam menni fogorvoshoz, ahol kiderült, hogy egy régebbi tömésem alatt és mellett szuvas, ezért ki kellett fúrni, de most ideiglenes tömés van benne, ami max 3 hónapig lesz bent és akkor látni fogja a doki, hogy ez így jó-e, mert akkor kicseréli a tömést rendesre, de ha nem, akkor gyökérkezeli, de mondott valamit a foghúzásról is, hogy az is egy megoldás, de inkább gyökérkezeli. Most mi van akkor, ha végül ki kel húzni? Mert 16 éves lány vagyok és nyilván nem maradok úgy, fog kelleni műfog, bár azt nem tudom hogy rakják be, bele se merek gondolni, annyira félek a fogorvostól. Ha láttam volna, akkor hamarabb elmentem volna. Szerintetek mennyi az esély arra hogy megmarad a fogam?

2014. aug. 28. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindent elkövet az orvos, hogy megmentse, úgyhogy ne izgasd magad ezen.
2014. aug. 28. 23:05
 2/6 anonim válasza:
Egy cipőben járunk... nekem régebben gyökérkezelte a fogdoki.. de letörtek darabok a fogamból.. és nem rég voltam újra fogdokinál, aki kicserélte a tömésem, de azt mondta, ha továbbra is fáj, akkor ki kell húzni.
2014. aug. 28. 23:15
 3/6 A kérdező kommentje:
2., sajnálom:( nekem még nem volt gyökérkezelve, úgyhogy majd az fog jönni, de lehet hogy arra se lesz szükség, az jó lenne.
2014. aug. 28. 23:19
 4/6 anonim válasza:
ha az jön, akkor készülj.. mert az fáj. vagy legalábbis nekem fájt.
2014. aug. 28. 23:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Érzéstelenítve van, nem szabad fájnia. Akkor az az orvos valamit elszúrt.
2014. aug. 28. 23:41
 6/6 A kérdező kommentje:
A mai fúrás egyáltalán nem fájt, csak amikor beadta az első szurit, annak a helyét még érzem, de nem zavar. Az első szuri után még picit érzékeny voltam a fogam, ezért kaptam még egyet, de azt már nem éreztem, és így semmi fájdalmam nem volt fúrás közben, szóval gondolom, hogy a foghúzás se fájna, mert nagyon jól érzéstelenít a doki. A gyökérkezelés se fog fájni, ha kapok szurit? Egyébként a húzás tényleg csak a legvégső megoldás, még az is lehet hogy gyökérkezelés se kell.
2014. aug. 29. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!