Tudjátok van az a pici fehér pont ami néha-néha bárkinél előfordul a nyelve hegyén vagy a szélén, kicsit fáj de pár nap alatt elmúlik, nekem egy ugyanilyen nőtt a nyelvem hegyén , de annyira nőtt h 0,5 - 1 centis most , és rettentően fáj ha bármi hozzáér, még ha csak a fogam is, és tegnap óta azt csinálja ha iszok még csípi a víz is, voltam fogorvosnál mert van más problémám is, van aftám is amit szintén tegnap kezdett csak úgy csípni a víz, persze kaptam antibiotikumot, ecsetelőket, de egy szót se szólt arról h mi az a fehér valami a nyelvemen? nem afta mert nem tályog.. ha tudjátok mi az kérlek írjátok meg..!
Azt hiszem azt hívják térképnyelvnek nekem is szokott lenni
2014. aug. 28. 08:31
2/7 A kérdező kommentje:
Nem az, csak a nyelvem hegyén van egy vékony rövid folt ami rohadtul érzékeny (úgy értem összefosom magam jóformán bármitől ami hozzáér)
2014. aug. 28. 08:33
3/7 anonim válasza:
Szia!:) Nem vagyok benne biztos,de szerintem valami hólyag lehet,előfordulhatott esetleg,hogy más után ittál,vagy hozzáértél a nyelvedhez piszkos kézzel.Mindenesetre használd amit kaptál rá és esetleg öblögetés gyanánt ajánlom a cserszömörjés szájvízet,kicsit csípni fogja,de hasznos.Gyógyulj meg mihamarabb!
2014. aug. 28. 08:36
4/7 Puding6666 válasza:
Velem is olyan volt már csak én nyengébben éreztem az ízeket is de egyébként ha 1 órán keresztül semmit sem eszel akkor jobb lesz?
2014. aug. 28. 08:36
5/7 A kérdező kommentje:
Nem jobb, tegnap délután-estefele elkezdte hogy csípi minden, és nem változott azóta..
2014. aug. 28. 08:41
6/7 A kérdező kommentje:
Annyit tennék hozzá még a leíráshoz, hogy amúgy ez a fehér valami a nyelvem hegyén kemény, és nem tudom , hogy rajta/körülötte megnagyobbodott ízlelőbimbók vannak vagy pedig kicsi hólyagok.. de kemény mindenesetre az is..
2014. aug. 28. 08:51
7/7 anonim válasza:
Lehet hogy csak megsérült valahogy (pl. éles vagy törött fog, fogpótlás, fogszabályzó...) - a szájüregi sérülések pedig nagyon könnyen elfertőződnek (ugyan ez történik az aphtánál is). Használj gyakrabban antibakteriális szájöblítést (listerine, corsodyl) vagy ha van otthon aphta elleni ecsetelőd vagy betadine (10%os oldattal ecseteld). Fogkrémnek használj paradontax-ot, ami betadine-t is tartalmaz és jó gyulladáscsökkentő, ill. antibakteriális hatású (kellemetlen az íze, de idővel meg lehet szokni). A fogselyem is most különösen fontos, hogy a szájhigiénia a lehető legjobb legyen.
A háttérben más probléma is állhat, pl. vérszegénység (főleg vashiányos), allergia, dohányzás, szájszárazság (ez lehet folyadékhiánytól, de akár cukorbetegség vagy autoimmun betegség is okozhatja). Egy háziorvosi és egy vérvizsgálat többet mondana.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!