A fogorvosok hogy viselik, hogy félnek tőlük az emberek?
Félelemmel nincs baj, a legtöbb ember helyén tudja kezelni az aggályait, a fogorvosnak pedig az is feladata, hogy megoldja a többit.
Sokkal nehezebb kezelni, ha:
- a beteg jobban tudja mi baja, mint az orvos, nemegyszer ő mondja meg, milyen kezelést csináljon, legtöbb esetben persze köze nincs semmihez
- a beteg elmagyarázza, hogy őneki azért rohadnak ki a fogai, mert ez genetikailag ilyen, már anyjának, nagyanyjának is ilyen volt, ő már nem is mossa a fogát, felesleges
- mindennapos kérdés, hogy fogselymet hol lehet kapni
- falusi rendelőben szintén mindennapos az olyan páciens, aki 2 szántás között ugrik be egy foghúzásra, nem hogy ruhát nem cserélt, kezet sem mosott, és olyan büdös, mint a friss kutyasz*r. Na az ilyet hogy kezeled le?
- megtörtént eset, hogy a cigány asszony fogtömés közben kapta elő a mellét és rakta rá a gyerekét. Mit teszel?
- kisgyerek szájában vastagon áll a lepedék, amit te szóvá teszel, de anyuka máris hárít, hogy hiszen ezt a fogmosásos tételt hányszor megbeszélte már a gyerekkel. Hogyan próbálod megértetni anyukával, hogy 12-13 éves korig nem megbeszéljük, hanem ELLENŐRIZZÜK, hogy mosott e a gyerek fogat, mégpedig úgy, hogy belekukkantunk a szájába. Mindenki, én is, mint leendő fogorvos csináltam olyat, hogy azt mondtam, persze megmostam, még a fogkefém is benedvesítettem, azt közbe meg...
Na szóval, inkább ilyen nehézségek vannak, olyan szituációk, amelyek egyetemi évek alatt nem jönnek elő, de vhogy mégis tudnod kell kezelni. Szerintem ez sokkal nehezebb, mint a félő páciens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!