Milyen a SOTE Szájsebészet ellátása a Szentkirályi utcában? Mennyire emberségesek? Kell érte fizetni?
Jó és rossz tapasztalatokat is várok, lehetőleg attól aki mostanában volt, mert eddig csak 1-2 éves bejegyzéseket találtam.
Nagyörlő fogamat kell eltávolítani, be volt tömve, viszont gyökérig végig repedt, és a teteje letörött. Fogorvos szerint menthetetlen. Ítélet - húzás! Nagyon félek, mert jó és rosszat is olvastam eleget a helyről.
Fogeltávolítástól ne félj! Durva, hogy sok méregdrága magándoki is oda küldi a betegeit húzásra, főleg akkor ha komplikáltabb eset. A szájsebészeten profin ki fogják szedni. Csak sokat kell majd várakoznod.
Nekem összességében pozitív tapasztalaim vannak. A hely maga nyomasztó, a kezelésre várók között vannak ijesztő figurák, táskádra vigyázz! ;) Csak kétszer voltam, de akkor ez volt. A kartonozóban majdnem visszafordultam, olyan bunkó volt a nő. Az orvosok viszont velem kifogástalanul minden várakozásomat felülmúlva viselkedtek és nagyon alaposak voltak. Úgy gondolom a beteg hozzáállása is meghatározza milyen bánásmódban részesül, mert ezek az orvosok enyhén szólva túlterheltek, ami miatt nagy bennük a feszültség szerintem. Hogyha kedvesen köszönsz megadod nekik a tiszteletet, akkor ők is máshogy állnak hozzád. Ezt csak azért írom, mert mellettem - ugye itt több szék van egymás mellett - egy férfi alpári stílusban hőbölgött az orvosokkal mintha a s*ggéből rángatta volna ki őket, nagyon gázos volt.
Ha ott vagy próbálj nyugodt maradni, bármilyen nyomasztó gondolataid is lesznek. Lehet valamelyik beteg telebeszéli a fejed valami hülyeséggel. Nekem ez volt, elmondta az egyik várakozó, hogy a fogam ki kell majd húzni, ő tudja és hogy itt barbár mindenki nézzem meg a száját és kinyitotta azt hittem elájulok komolyan :D ráadásul borzasztó büdös volt.
Menjél el! Vigyél könyvet és aznapra ne tervezz más programot.
Kedves 8-as, gondolok rád ma, kérlek mesélj majd milyen volt?
Akkor Te szájsebészetre vagy fogászatra mész?
Tényleg külön van szájsebészet és fogászat ugye?
Kedves Kérdező! :)
Én a Parondotológián voltam. Amennyire féltem, annyira nem volt gáz :) Beültem a székbe, a félelem beszéltetett :D elmondtam, hogy én biza' rosszul szoktam lenni, ha nagyon beparázok, mondták, hogy semmi baj, fel vannak rá készülve, akkor hátradöntik az ülést, és kapok borogatást. Egy nagyon kedves doktornőhöz kerültem, az injekció helyét is érzéstelenítette, lidocainnal átitatott gézlappal :) aztán pedig megcsinálta, amit kellett. A következő 3 időpontom is megvan már Hozzá, viszont lesz kisműtét is, na attól azért még tartok... biztos nem fogok semmit sem érezni, ahogy most sem... de majd utána, hogy milyen lesz... Úgyhogy ne félj!! Én a Szentkirályi u. 40.-ben voltam, de egy pillanatra át kellett mennem a 47.-be is.. na ott a kedvesség az eltűnt valahol a betegfelvételi pult alatt :( egyetlen egy dolog nem tetszett, hogy elküldtek vérvételre is, és 3 helyről elküldtek, hogy nem tudják levenni (minek fizetem a TB-t??), mert hogy nem vagyok a rendszerbe(?), és Budára kellett kimásznom a Kútvölgyi úti kórházba, ott levették, pedig Ők sem találtak... Jövőhét csütörtökön megyek legközelebb a parodontológiára, de már tudom mi fog történni :) Csak az érint rosszul, hogy ápolom a fogam, és mégis itt kötöttem ki :(
Te pedig ne aggódj! Voltál azóta?
Köszönök minden választ :)
Én időközben ismerősök útján eljutottam Vácra egy dokihoz.
Ő megnézte a fogam röntgennel és azt mondta vétek lenne egy ilyen fogat kihúzni, tesz bele valamit csapot, meg rá egy koronát és kész. Mindezt 38 ezer Ft-ér.
Szóval szerencsére most nem lesz szerencsém a szájsebészethez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!