Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az iskolához tartozó fogorvoso...

Az iskolához tartozó fogorvoson kívül, hová tudok elmenni? 16/F

Figyelt kérdés
Az iskolához tartozó rendelő rossz állapotban van.. De uda vagyok "beírva", elmentem a KÖRZETI fogorvoshoz, és az meg az iskola miatt, aztmondta, hogy nem lehet... Esetleg van rá mód, hogy valahogy fogorvost "cseréljek"?

#iskola #körzeti fogorvos #fogorvos #iskolához tartozó
2014. aug. 14. 11:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazából, amihez mentem gyerek/felnőtt fogorvos tehát az sem lenne probléma, csak azt nem értem, hogy ha a körzetembe tartozó fogorvos ottvan, miért muszály a sulihoz tartozó fogorvoshoz mennem? És ha pedig van rá lehetőség, hogy a körzetihez vagy esetleg nem körzetihez is járhassak ingyen, akkor miért nem írnak róla sehol?
2014. aug. 15. 20:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha már így rákérdeztél, az vagyok, ráadásul gyerekfogorvos-rezidens.

Nincs kedvem vitatkozni, mert késő van, nem látom értelmét ilyen oldalon latin szavak dobálózásának, amikor magyar megfelelője is van, plusz offolni se akarok. De ha szeretnéd, priviben folytathatjuk.

Kérdező, hétfőre megpróbálok keríteni neked egy hivatalos valamit, amire hivatkozhatsz a körzeti dokidnál.

2014. aug. 15. 23:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Na ja én meg aktív gyermekfogorvos vagyok. Ennyi erővel nekem is kötelességem lenne ellátni a betévedt felnőttet, aki állítja hogy korábban az én körzetemhez tartozó iskolába járt (és hozza is a papírjait)? Vagy esetleg most ott dolgozik mondjuk mint tanár?

Az ügyelet olyan hogy gyereket-felnőttet el kell látni lakcímtől függetlenül (de már ebbe is bele lehet kötni az új szabályzat szerint, ami az ügyeletet is egy adott körzetre bontja), de oda meg tényleg csak a sürgősségi esetek tartoznak.

Kérdező: Olyan nincs hogy két rendelőhöz tartozol körzetileg. Amúgy meg az egy városban vagy kerületben dolgozó körzetisek (gyermek és felnőtt fogászatról) ismerik ám egymást és nem nagyon szoktak beteget cserélgetni.

2014. aug. 16. 13:48
 14/15 anonim válasza:

A kérdező szerintem másra gondol mint amire a válaszoló előttem. Röviden felvázolom.

Legyen a gyerek neve mondjuk Kati. Kati Veszprémben tanul, de Tihanyba lakik. Az iskolával az adott városban levő SZTK-ba levő iskolafogászatra viszik és oda kell járnia. Viszont Kati a saját városában levő iskolafogászatra szeretne menni ahonnan visszadobták. Pedig Katit ott is elkéne látniuk. Mivel ott lakik.

2014. aug. 16. 20:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Na azért ennyire ne keverjük össze a dolgokat. Ha Veszprémbe jár iskolába, akkor az oda tartozó iskolafogászatra kell járni. Amennyiben nyáron otthon, Tihanyban tartózkodik akkor a helyi fogorvos csak sürgősségi (azaz akut) esetben köteles fogadni. Ha nem sürgős az eset, viszont többször vissza kell járnia (ez nem mindig előrelátható), akkor a tihanyi fogorvos hiába kezdi el a kezelést, mert szeptemberben elmegy a beteg. Hétvégén meg csak ügyelet van, de az se Tihanyban, hanem Veszprémben vagy egy másik városban.
2014. aug. 17. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!