Hány éves korban nől ki az ember bölcsességfoga?
Nekem 22 éves koromra bújt ki mind teljesen. Olyan 17-18 évesen kezdtem el 1x-1x érezni, hogy dudorodik az egyiknél az ínyem, kezd fájdogálni, érzékeny lenni. Aztán kellett neki 5 év, mire teljes méretűre kijött mind.
Fogászatból úgy tanultuk, hogy a lányoknál kb félévvel hamarbb indul meg a folyamat, az áttörés után pedig 1,5-3,5 év míg teljessé válnak. És és ez az összes nagyörlőre igaz, csak valószínűleg kisebb korodban ezt kevesebbet figyelted :D
Én 25 éves vagyok, egy bölcsesség fogam bújt ki pár milliméternyire. De már évek óta úgy van, nem fáj, nem nyomja a többit, nem ment tönkre. Csak ott van egy kis fogkezdemény...
Evolúciós csökevény a bölcsességfog, régen több fogunk volt, de ahogy feltaláltuk a sütést, nem volt szükség olyan sok őrlőfogra.
Idővel teljesen el fog tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!