Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért fáj tömés után a fogam?

Miért fáj tömés után a fogam?

Figyelt kérdés
Csütörtökön (07.24) kaptam tömést. Két fog között volt lyuk, de úgy, hogy már egyszer be lett tömve tavaly. És ahogy néztem a tükörben, láttam, hogy megint fekete. Na el mentem, betömték, de amikor itthon megnéztem, a fehér tömés alatt látszik a szürke, hogy lyukas, és néha fáj. Ez miért van? És keddre kaptam még egy időpontot, mert elvileg van mégegy rossz fogam. Ja és ezért fizettem 10.000Ft-ot. Egy fogért....
2014. júl. 31. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nincs tb-d?
2014. júl. 31. 14:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Említsd meg ezt a fogorvosodnak. Talán nem jól tisztította ki a cavitást, vagy rossz színt választott a tömésnek, és ettől látod szürkének a fogadat. Ha 1 hét alatt nem nyugszik meg a fogad, akkor van gáz.
2014. júl. 31. 14:02
 3/11 A kérdező kommentje:
De van TB, de csak az amalgámot csinálja ingyen. Most voltam nála először, eddig iskola fogászhoz jártam.
2014. júl. 31. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Akkor a régi amalgámot nem szedte ki rendesen a fogorvosod. Keress másikat. Ez elég hanyag munka.

-második voltam-

2014. júl. 31. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha van TB-d és ahhoz mész ahová utca szerint tartozol akkor minden tömés ingyenes! Nem kérhet érte pénzt!
2014. júl. 31. 15:05
 6/11 A kérdező kommentje:
az előző sem amalgám volt. suli orvoshoz jártam, és úgy voltam vele, addig tömje be mindet, amíg ingyenes. Mert mindenki azt mondta, hogy 18után fizetős. És ez az orvos is azt mondta, hogy csak az amalgám ingyenes. Ha szép fehéret akarok, akkor az 10000/fog. Pedig utca szerint is hozzá vagyok beosztva. Anyukám is furcsállta, de ezt mondta nekünk.
2014. aug. 1. 12:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Én egy órája jöttem SZTK-s fogorvostól, utca szerint hozzá tartozok. Volt néhány lyukas fogam, egy ideje jártam hozzá, ma tömte az utolsót. Minden most készült tömésem fehér, teljesen ingyen, nem kért érte semmit. Ha ez nem elég, meg lehet keresni az OEP szabályzatát amit múltkor egy kérdés kapcsán bemásoltak, kortól függetlenül többek között a tömés, legyen bármilyen, ingyenes. Ha pénzt kér a tömésért az a fogorvos akihez tartozol, az csak lehúzni akar.
2014. aug. 1. 12:36
 8/11 anonim ***** válasza:
errol az amalgamrol meg annyit, hogy en egyszer Oroszorszag kozepen, Jekatyerinburgban kellett hogy fogorvoshoz menjek, es mikor eszrevette ezt a tomest, teljesen ledobbent, hogy o azt hitte, hogy ezt mar csak Afrikaban hasznaljak, nem akarta elhinni hogy Europaban voltak kepesek ilyet elkovetni...
2014. aug. 1. 12:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az SZTK-ban, ha hátsó fogakat tömnek fehérrel a beteg kérésére, akkor fizetni kell, ha elől tömik , illetve, ha nagyon látszik mondjuk egy oldalsó fog, akkor az ingyenes.
2014. aug. 2. 11:01
 10/11 A kérdező kommentje:
És most akkor keressek másik orvost? vagy mi legyen? :( Ha azt mondom neki hogy ingyen kéne csinálja, akkor csak kiröhög és közli hogy ne akarjam neki megmagyarázni. szerintem
2014. aug. 2. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!