Ha nem fáj a lyukas fogam elöl amit be akarok tömetni, akkor is gyökérkezeli az orvos?
Figyelt kérdés
Van elöl egy lyukas fogam amit holnap be fogok tömetni, kicsit félek, mármint az injekciótól meg ilyenektől, de most anya azt mondta hogy lehet hogy gyökérkezelni kell, de lehet hogy nem. Olyat olvastam hogy csak akkor kell, ha fáj is, de nekem egyáltalán nem fáj. Köszi, ha válaszoltok. :)2014. júl. 28. 16:36
1/8 anonim válasza:
Ez mindig attól függ, mennyire mély a szuvasodás. Ha eléri a fogbelet, akkor gyökérkezelni kell.
2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem nekem még nem érte el a fogbelet.
2014. júl. 28. 16:42
3/8 anonim válasza:
Csak azt lehet rá mondani hogy nem valószínű.
De 100%ra majd ott derül ki
4/8 anonim válasza:
Elvileg ha nem fáj (és korábban sem fájt) akkor él a fog. Ezt le fogják tesztelni (kocogtatás/hidegre való érzékenység). Normális fogorvos pedig élő fogat nem gyökérkezel.
5/8 A kérdező kommentje:
Korábban sem fájt, és most sem fáj. Köszi a válaszokat. :)
2014. júl. 28. 16:57
6/8 A kérdező kommentje:
Valamennyire megnyugodtam! :)
2014. júl. 28. 18:58
7/8 anonim válasza:
Hogyne gyökérkezelne élő fogat adott esetben? Ha be van gyulladva a pulpa vagy elérte a szuvasodás, akkor gyökérkezeli, ha elhalt, ha nem, mert csak ezzel menthető meg. Hú, annyira bírom, hogy ilyen tájékozottak egyesek és még le is írják..
8/8 A kérdező kommentje:
Nekem nincs begyulladva, mindössze csak lyukas, és szeretném megcsináltatni mert csúnya ahogy kinéz. De nem fáj, nem érzékeny se a hidegre, se a melegre. Nem is érzem hogy ott van a lyuk, csak látom, és most már nagyon zavar. Ne vesszetek össze, én csak egy kérdést tettem fel. Köszi minden válaszolónak! :)
2014. júl. 28. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!