Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ínyig letört foggal, aminek a...

Ínyig letört foggal, aminek a közepe lyukas mit csinál a fogorvos?

Figyelt kérdés
Nagyon mély lyuk van rajta.
2014. júl. 20. 21:55
 1/4 anonim válasza:
Valószínűleg kihúzza.
2014. júl. 20. 23:37
 2/4 A kérdező kommentje:
De ki tudja huzni, nem kell vésni vagy felvágni az inyt?
2014. júl. 21. 05:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Kaptam egy privát üzenetet, amit véletlen kitöröltem. Nem tudtam válaszni. Én még nem voltam fogorvosál, de megírnád mit csinált veled?
2014. júl. 23. 18:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, voltál-e azóta dokinál, azért leírom.

A fogorvos meg fogja nézni, talál-e a fogad maradékán stabil fogást, hogy ki tudja húzni. Ha meg tudja fogni valamelyik fogóval vagy emelővel, akkor kikapja onnan és kész. Ha nincs rá lehetőség, akkor kapsz egy beutalót a szájsebészetre, ők mindenféle csudadologgal fel vannak szerelkezve és bármit ki tudnak szedni egy szájból.

De mindenképpen ki kell húzni, ha ínyig le van törve. A bent maradt gyökér, a radix relicta, nagyon vezsélyes és potenciális góc. Ha lenne valami ép, stabil kis darab, akkor lenne esély csapos koronára, de ha tényleg ramaty állapotban van, akkor sajnos az kuka.

2014. júl. 30. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!