Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg ennyi hátránya van a...

Tényleg ennyi hátránya van a fogszabályzónak? Akkor nem is érdemes belevágni?

Figyelt kérdés

Nem tudtam most megkeresni azt a kérdést, amire sok olyan válasz érkezett, amiben az emberek panaszkodnak a fogszabályzóra (állandó). Hogy gyengíti a fogakat, a zománccal is gondok vannak, meg mindenféle. És hogy sokan, ha lehetne, inkább választanák a kicsit keszekusza, de legalább egészséges fogakat, mint a szép, de gyengéket.

Ez tényleg így van? Elvileg júliustól lenne fogszabályzóm, de így félek egy kicsit belevágni. Van valakinek ilyesféle tapasztalata?

Köszi,

19/l

2010. jan. 7. 08:59
 1/7 anonim válasza:

Én hordtam állandó fogszabit 1,5 évig!!!Egyáltalán nem igaz hogy gyengíti a fogakat,és az ínyt!!Naponta kétszer mostam a fogam a kezelés alatt,és szájvizet használtam!Semmi károsodás nem következett be,és nagyon szép lett a fogsorom!

Nagyon-nagyon örülök hogy belevágtam 28 évesen!!!!Én csak azt bánom hogy nem 10 évvel hamarabb mentem ezzel dokihoz!

Megéri,hidd el!!!:)

2010. jan. 7. 09:18
 2/7 anonim válasza:
Nekem is volt, de én majd 3 évig hordtam, annyira nem jól álltak a fogaim, de semmi baj nem volt vele. Mondjuk az utasításokat be kell tartani: rágó és tökmag és szotyi tilos. Van hozzá speciális fogkefe, tökéletesen tisztán lehet tartani a fogakat. Annyi, hogy amikor végül levették nekem, úgy éreztem, mintha lazábbak lennének a fogaim, de elmúlt pár nap alatt, azóta sincs semmi bajom.
2010. jan. 7. 09:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sok múlik a fogorvosodon. Aki engem kezelt, csak a pénzt nézte, és nem volt elég körültekintő a fogaim egészségére vonatkozóan. A zománc lemaródott, meggyengült, megkarcolta a fogszabályzó, ahol nem volt elég ragasztó, amivel leszedték, az az anyag még jobban lemarta. Ráadásul nekem mindenképpen fogat kellett volna húzni, de ez az idióta tágította a fogsoromat, így most nem férek a számba. Több, mint 10 éve szedték le, de még mindig vannak problémáim a fogaimmal, a zománcom olyan, mint a szita. Én ezt a barmot nem nevezném orvosnak, aki kezelt, inkább hentes...

Hova jársz?

Ha nekem gyerekem lesz és javasolnak fogszabályzót, nem vállalom a felelősséget gyerekkorában, csak ha ő vállalja később, ha felnő (felnőttkorban is lehet), és fizeti saját pénzéből. Nem vállalom, hogy ha esetleg mégse megfelelően kezelik, a fogai mennek tönkre fiatalon, úgy, mint nekem. Én gyerekkorban nem fogom engedni szabályoztatni. Ha nagykorú lesz, és úgy is akarja majd még, és fizetni is tudja, az már az ő felelőssége.

2010. jan. 7. 09:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt fogszabalyzom,kb masfel evig, de meg soha nem hallottam, hogy kart okozott volna, nekem se volt vele semmi bajom.
2010. jan. 7. 15:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Ma voltam fogászaton rutinkezelésen, egy éven belül már a második szakember mondta a fogaim láttán, hogy a fogszabályzás következménye az, hogy ilyen gyenge (és rücskös, és szitaszerű) a zománc, illetve az akkori orvosom (inkább hentes) hibája, mert nem egyenesen következik, hogy baj lesz, de már nem tudom beperelni, pedig megnyertem volna a pert, ha időben lépek. Csak akkor még gyerek voltam.
2010. jan. 7. 20:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Kecskemeti vagyok. Tudtok itt, Pesten (a BME kozeleben) vagy Szegeden jo fogorvost?

Koszi a valaszokat.

2010. jan. 7. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Én Szegeden Dr. Martonosi Mihályhoz járok, és maximálisan elégedett vagyok vele.

Az pedig butaság, hogy a fogszabályozó gyengítené a fogakat. Semmi kár nem következik be, ha a dokid megfelelő erővel rendezgeti a fogaidat, te pedig a maximális szájhigiéniára törekszel.

2010. jan. 8. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!