Mi történik a fogsorommal? (befelé kezdtek dőlni a
fogaim)
Figyelt kérdés
Na szóval 2hónapja már 2x-is beggyulladt felül az ínnyem nagyon fájt és nagyon rosszul nézett ki. tökéletes fogsorom volt eddig de most észrevettem,hogy fent 3-4 míg lent 1-2n lehet észrevenni a bedőlést és még érdekesebb,hogy ahol bedőltek ott az ínnyem teljesen piros míg elöl ahol nem ott normál rózsaszín. lehet köze az íny pirosságának és a fogak ferdülésének? mit tudok tenni?
a válaszokat előre is köszönöm.
2014. júl. 2. 03:00
1/7 anonim válasza:
Menny el fogorvoshoz! (Most komolyan)
Nyilván amik az ínyünkben, csontokban zajlanak folyamatok, azok a szemnek láthatatlanok, viszont a rtg látja. Sok minden lehet, az is lehet ártalmatlan de az is lehet hogy nem. Lehet hogy valamelyik fogad gyökérkezelése a megoldás (mert az a fogad okozza a gyulladást, attól még hogy nem fáj attól még lehet gyulladt), lehet hogy ennél komolyabb a dolog. De ezt senki nem tudja itt megállapítani neked :(
Szóval el kéne hogy menj fogorvoshoz, vagy szájsebészetre.
2014. júl. 2. 03:31
2/7 anonim válasza:
Az ínygyulladást kezeltetni kell
Legelőször valami olyan fogkrémet próbálj meg használni, ami jó a fogínygyulladásra Pl. Parodontax
2014. júl. 2. 05:11
3/7 anonim válasza:
Menj el fogdokihoz feliratni valamit
Talán antibio is használna, ha gyulladás van
Mennyi idős vagy ?
2014. júl. 2. 05:13
4/7 anonim válasza:
Feltétlen nézesd meg fogorvossal, a gyulladásos ínyt majd ő beecseteli, hatékonyabb, mint az otthoni praktikák és megnézi a fogaidat is, hogy van-e velük gond, valamint a fogköveket is leszedi, ha attól van a gyulladás.
2014. júl. 2. 08:03
5/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat de igazából a kérdésem arra irányult,hogy lehetséges e még,hogy visszaegyenesedjenek akárhogyan vagy erre már nincs lehetőség fogorvossal sem meg sehogy? (csak ezt elfelejtettem kifejteni) egyébként most nem olyan csúnya az ínnyem csak piros ahol bedőltek a fogak. nemtudom ez gyulladás e de ennél sokkal durvább volt 1-2hónapja
2014. júl. 2. 09:49
6/7 anonim válasza:
Sokkal előbb fel kellett volna keresned egy fogorvost, 1-2 hónap rengeteg idő a fogaknak, pláne egy gyulladással... a fogaidat el is vesztheted, ha így állsz hozzá! Sajnos maga az elmozdúlt fog nem valószínű, hogy vissza fog állni a helyére (én erre példát nem láttam). A fogaid kilazúltak a fogágy megbetegedése miatt. Ha ezt nem kezelteted, sokkal rosszabb lesz.
2014. júl. 2. 13:14
7/7 A kérdező kommentje:
most,hogy mondod,hogy kilazultak lehet ebben valami ugyanis ha nyomást idézek elő a számban úgy,hogy beszívom az összes levegőt utánna pedig a nyelvemmel a fogaimat kifelé nyomom akkor érezhetők kissebb kattanások...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!