Milyen fogpótlási lehetőségem van a fogbeültetésen kivül?
Alul a baloldalon csak a 6-os fogam van meg,de talán nem sokáig már az sem,mert gyökérkezelni kezdték,de a doki azt mondta,nagyon agyontömött fog, és nem biztos,hogy sikerül, valamint fáj is, hiába kezdte meg a gyökérkezelést.
Ha azon az oldalon nem marad rágófogam akkor milyen pótlásra lesz lehetőségem?? Korona nem, mert az 5-ös fog nem tudna megtartani még kettő koronát (6-7) szerintem...
30 éves, miért?
Igen azért írtam,hogy a fogbeültetésen kívül.
Szia Kérdező, ha jól értettem, akkor megvan az ötösöd, van egy használhatatlan hatosod és hiányzik a hetesed.
Az ötösre önmagában valóban nem lehet ennyi terhelést rárakni, gyulladás és egyéb csúnya következményei lennének, hiszen a nagyőrlőkre (6, 7) komoly nyomóerők nehezednek. Ha a hatos fogad már az utolsókat rúgja, szintén nem alkalmas pillérfognak, legalábbis gondolom, nem... Mindenképpen stabil alapra van szükség, ami egy területen egyenletesen osztja el a nyomást és közvetíti az erőket a csontszövet felé.
Ezért szerintem előbb vagy utóbb szükséged lesz fogbeültetésre, hogy helyreállhasson a rágófunkciód... Kérdezz körbe mindenkit alaposan az ismeretségi körödben és bátran érdeklődj a fogorvosodnál is, biztosan vannak szájsebész ismerősei. A neten valószínűleg találsz olyan rendelőket, ahol éppen akcióban van a fogbeültetés, meg lehet úszni darabját 150 000-ért, persze a mai világban ez is nagyon sok.
Lehet, hogy elég lenne egyet beültetni, ami elbírna egy hidat, összekötve az ötös fogaddal.
Persze a híd, a korona, az implantátum mind rögzített pótlások, a kivehetőkkel kapcsolatban nem igazán van tapasztalatom.
Mihamarabbi gyógyulást kívánok:)
Köszönöm a válaszod!
Én még bízom benne,hogy sikeres lesz a gyökérkezelés akkor viszont erre koronát rakatok illetve hidat az ötössel összekötve, és remélem ez így ki fogja bírni az elkövetkező jópár évet, addig meg gyűjtögetek a beültetésre.
Sajnos már iskolás koromban is volt 3 tömött fogam, és az évek folyamán romlott,valamint a terhességem utéán is. Van egy ikertestvérem,neki viszont tökéletesek a fogai. Orvos szerint ő hasznosította az anyméhben a kalcium nagyrészét....
A dokid kérdezd meg, hogy milyen hidat tudna oda
ajánlani - Először talán hídban lehetne gondolkodni, talán még az lenne a legolcsóbb (bár az sem olcsó)
A bölcsességfogad még megvan azon az oldalon?
Mert azt is esetleg lehetne "pillérnek" használni
Ha nem lehet oda valamilyen hidsat, akkor csak
a beültetés maradna (egy-két fogat talán még ki
lehet bírni anyagilag)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!