Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Milyen fogpótlási lehetőségem...

Milyen fogpótlási lehetőségem van a fogbeültetésen kivül?

Figyelt kérdés

Alul a baloldalon csak a 6-os fogam van meg,de talán nem sokáig már az sem,mert gyökérkezelni kezdték,de a doki azt mondta,nagyon agyontömött fog, és nem biztos,hogy sikerül, valamint fáj is, hiába kezdte meg a gyökérkezelést.

Ha azon az oldalon nem marad rágófogam akkor milyen pótlásra lesz lehetőségem?? Korona nem, mert az 5-ös fog nem tudna megtartani még kettő koronát (6-7) szerintem...

2014. jún. 21. 14:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Van fogbeültetés, de az interneten olvastam vmi 200-250 ezer/db
2014. jún. 21. 14:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2014. jún. 21. 14:13
 3/14 A kérdező kommentje:

30 éves, miért?

Igen azért írtam,hogy a fogbeültetésen kívül.

2014. jún. 21. 14:18
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező, ha jól értettem, akkor megvan az ötösöd, van egy használhatatlan hatosod és hiányzik a hetesed.

Az ötösre önmagában valóban nem lehet ennyi terhelést rárakni, gyulladás és egyéb csúnya következményei lennének, hiszen a nagyőrlőkre (6, 7) komoly nyomóerők nehezednek. Ha a hatos fogad már az utolsókat rúgja, szintén nem alkalmas pillérfognak, legalábbis gondolom, nem... Mindenképpen stabil alapra van szükség, ami egy területen egyenletesen osztja el a nyomást és közvetíti az erőket a csontszövet felé.

Ezért szerintem előbb vagy utóbb szükséged lesz fogbeültetésre, hogy helyreállhasson a rágófunkciód... Kérdezz körbe mindenkit alaposan az ismeretségi körödben és bátran érdeklődj a fogorvosodnál is, biztosan vannak szájsebész ismerősei. A neten valószínűleg találsz olyan rendelőket, ahol éppen akcióban van a fogbeültetés, meg lehet úszni darabját 150 000-ért, persze a mai világban ez is nagyon sok.

Lehet, hogy elég lenne egyet beültetni, ami elbírna egy hidat, összekötve az ötös fogaddal.

Persze a híd, a korona, az implantátum mind rögzített pótlások, a kivehetőkkel kapcsolatban nem igazán van tapasztalatom.

Mihamarabbi gyógyulást kívánok:)

2014. jún. 21. 14:30
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Én még bízom benne,hogy sikeres lesz a gyökérkezelés akkor viszont erre koronát rakatok illetve hidat az ötössel összekötve, és remélem ez így ki fogja bírni az elkövetkező jópár évet, addig meg gyűjtögetek a beültetésre.

Sajnos már iskolás koromban is volt 3 tömött fogam, és az évek folyamán romlott,valamint a terhességem utéán is. Van egy ikertestvérem,neki viszont tökéletesek a fogai. Orvos szerint ő hasznosította az anyméhben a kalcium nagyrészét....

2014. jún. 21. 14:43
 6/14 anonim ***** válasza:

A dokid kérdezd meg, hogy milyen hidat tudna oda

ajánlani - Először talán hídban lehetne gondolkodni, talán még az lenne a legolcsóbb (bár az sem olcsó)

2014. jún. 21. 14:58
 7/14 anonim ***** válasza:

A bölcsességfogad még megvan azon az oldalon?

Mert azt is esetleg lehetne "pillérnek" használni

2014. jún. 21. 14:59
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha nem lehet oda valamilyen hidsat, akkor csak

a beültetés maradna (egy-két fogat talán még ki

lehet bírni anyagilag)

2014. jún. 21. 15:01
 9/14 anonim ***** válasza:
Annyit tennék hozzá hogy nem az implant az egyetlen opció, hiszen létezik kivehető műfogsor is, aminek nem kell alap.
2014. jún. 21. 15:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Nincsen meg, csak a 6-os. A 8-ast 19 éves koromban, a 7-es 21 éves koromban kellett kihúzni. Egyik 8-asom sincsen már meg sajnos, mert volt ami eleve lyukasan nőtt, a másik félig nőtt ki.. 19 éves korom óta járok a fogorvoshoz, volt amikor magánhoz, amikor meg tudtam fizetni, és mondta hogy sajnos én életem végéig vendég leszek a fogaszatokon, mert egyszerűen alig van zománc a fogamon...
2014. jún. 21. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!