Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van egy lyukas fogam és a...

Van egy lyukas fogam és a jövő héten vagy azután szeretnék menni dokihoz vele, de rettegek hogy fájni fog! Szerintetek nem kéne paráznom ennyire?

Figyelt kérdés
Szerintem az viszont jó jel, hogy egyáltalán nem fáj. Sem hidegben, sem evés közben, szóval gondolom nem lehet olyan mély lyuk.. Igazam van? Viszont fogmosás után is már kicsit kellemetlen szagú a szám, gondolom emiatt.. Valahogy nyugtassatok meg, soha nem volt még fogtömésem! Remélem nem kell kihúzni... 16/F

2014. jún. 10. 00:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem kétszer tömtek, alkalmanként kettőt, de bírtam volna ha egyszerre csinálták volna meg mind a négyet. Az érzéstelenítő injekció fáj kicsit, egy szúrás. De maga a tömés meg fúrás nekem egyáltalán nem fájt, max. kicsit kellemetlen.
2014. jún. 10. 02:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha még nem fáj a lyukas fog, akkor a fúrás sem fáj, nekem érzéstelenítő nélkül csinálták, mert én meg az injekciótól félek, és semmit nem éreztem.
2014. jún. 10. 06:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Melyik fogad?
2014. jún. 10. 08:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Érzéstelenítéstől semmit nem fogsz érezni

Addig csináltasd meg, míg nem olyan nagy a lyuk

2014. jún. 10. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Nyugi nem fog fájni elérzéstelenítenek.
2014. jún. 10. 12:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Én holnap megyek, majd elmondom a friss élményt :D Amúgy 8 éve tömtek utoljára fogat nálam, 2 rendelőben, az első hely nem vált be (nem jött a fúróból víz, jól felszerelt társaság volt, de ez az elrettentő példája egy rossz kezelésnek), a 2. helyen már kapásból kértem az injekciót az előző helyen tapasztaltak miatt, de itt már tényleg nem éreztem semmit. A fúró hangja csak a borzasztó.

Remélem holnap a jobbik verzió lesz. Nekem hidegre érzékeny a lyukas fogam, de a doki szerint nem nagy a lyuk, van aki megérzi rögtön a fogán ha gond van, van aki nem.

Kihúzni biztos nem kell neked, az már végső verzió. Félni pedig mindenki fél (én valahányszor megyek gyomorgörcsöt kapok, már az időpont kérésnél is :D). De próbálj meg arra gondolni, hogy a fogaidra bizony szükséged van és nincs más aki tud segíteni, csak a fogorvos.

2014. jún. 11. 16:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már valamilyen szinten megnyugodtam, mert 100% hogy kérni fogok érzéstelenítőt. Nem feélek már, csak egy picit izgulok. Még egy kérdés: kb. mennyi ideig tart maga a fúrás, és az egész folyamat?
2014. jún. 11. 22:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nekem 3 éve volt egy foghúzásom. Rettenetesen fájt, úgy üvöltöttem mint egy idióta. Felakartam ugrani a dokihúzás közben nyomott le a székre vissza...konkrétan 3-man fogtak le. Nem vagyok hisztis és bírom is a fájdalmat, de ez rettenetes volt. 3 évig nem mentem fogorvos közelébe. Rettenetesen féltem. Csak közben 3 fogamból is kiesett a tömés és evés közben letört. 3 évig rengeteget szenvedtem velük nem tudtam rendesen enni, naponta 10x-20x mostam a fogam rengeteg pénzem ment el fájdalomcsillapítóra meg gyógynövényes szájvízekre h ne gyulladjon be...napokig nem aludtam annyira fájt, de akkor se mertem dokihoz menni. Nagyon dicsértek egy orvost. Nagy nehezen 23 éves fejjel anyám elrángatott. Persze a rendelőbe elkezdtem bőgni és minden bajom volt. Teljesen feleslegesen. Beadta az érzéstelenítőt (amit nem is éreztem) már csak egy csonk volt a fogam helyett, de 3-5 mp alatt kint is volt úgy, hogy nem éreztem semmit. És azóta sem fájt. Most már ott tartok, hogy várom a következő foghúzást. Fel a fejjel nem lesz gond!
2014. jún. 12. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:
6-os vagyok túl is vagyok rajta, 4 fogat tömtek (1 amalgám csere volt), az injekció nem fájt, nem is éreztem, csak utána olyan mintha robbanásszerűen zsibbadnál, folyton tapogattam arcom bedagadt e vagy nem :D A fúrást nem éreztem 3nál egyáltalán, pont az utolsóra hagyotton volt macera, belül nagyobb volt a lyuk mint aminek látszott. Az se fájt csak kellemetlen volt, hisz már ment ki az érzéstelenítőből. A legrosszabb az egészben szerintem a zsibbadás, kész kabaré jelenet, mondják, hogy öblíts és nem tudod a szádban tartani a vizet annyira nem érzed szádat :D
2014. jún. 12. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!