Jövő héten vérvételre kell mennem. A probléma az, hogy rettegek a vérvételtől. Mit tehetnék ez ellen?
Nekem nyolc évesen volt az első vérvételem. Emlékszem, hogy akkor mennyire paráztam. Jó, persze gyerek fejjel, a tű még ádáz ellenség volt. Mára már kibékültem vele. Igazából nem is igazán a tű, hanem a vér látványa volt a gyenge pontom. Ezért el is fordultam és el is fordulok ma is. Ezt persze az orvosok tiszteletben tartják, pedig azt hittem, hogy kinevetnek. :) Szóval ha zavar, nem kötelező nézni. Egy kis ideig tart úgyis az egész. :)
Wanda
Az attól függ. Ha a fájdalomtól rettegsz, akkor igaza van az előttem szólónak, megnyugodhatsz - elég, ha csak elfordítod közben a fejed, és arra gondolsz, hogy teszem azt a kedvenc játékoddal játszol/könyvedet olvasod/más egyéb tevékenységedet űzöd.
Ha viszont úgy vagy vele, mint én, hogy nem a fájdalom zavar, hanem a saját fantáziád, ami a kelleténél jobban beindul ilyenkor a rossz irányba (mi van, ha mellészúr, beletörik, stb.), és nem tudod megzabolázni, az pech - erre legalábbis nekem sincs tippem, eddig még semmi nem működött ez ellen. Ha valakinek van erre tippje, azt én is érdeklődve várom. :D
Tőlem ülő helyzetben nem tudnak vért venni. És én ezt minden vérvételnél el is mondom, hogy ha úgy gondolja, hogy a nem kevés (több mint száz) kilómat akarja megtartani a széken, akkor maradhatok, ha mégsem érez ambíciót, hogy tartson, akkor fektessen vízszintesbe. Akkor úgy el tudok lazulni, és biztos, hogy nem ájulok el.
Szerintem te is kérheted ezt. Sokkal könnyebb úgy "nemfélni" tőle.
Köszönöm szépen a biztató válaszokat! Holnap reggel megyek :(
Megpróbálok bátrabban viselkedni de nem tudom hogy sikerül-e. Félek, hogy bunkók lesznek... Már hallottam olyat hogy látták a páciensen hogy fél és csakazértis belevágták erősen a tűt :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!