Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Jövő héten vérvételre kell...

Jövő héten vérvételre kell mennem. A probléma az, hogy rettegek a vérvételtől. Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
2008. aug. 3. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Én is rettegtem, mikor felnőtt fejjel mennem kellett vérvételre, de rá kellett jönnöm, hogy nem volt miért félni. Sokkal de sokkal fájdalmatlanabb, mint egy injekció. Tényleg szinte meg sem lehet érezni! Az injekciótól még most is félek, de a vérvételtől nem.
2008. aug. 3. 19:07
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nyolc évesen volt az első vérvételem. Emlékszem, hogy akkor mennyire paráztam. Jó, persze gyerek fejjel, a tű még ádáz ellenség volt. Mára már kibékültem vele. Igazából nem is igazán a tű, hanem a vér látványa volt a gyenge pontom. Ezért el is fordultam és el is fordulok ma is. Ezt persze az orvosok tiszteletben tartják, pedig azt hittem, hogy kinevetnek. :) Szóval ha zavar, nem kötelező nézni. Egy kis ideig tart úgyis az egész. :)

Wanda

2008. aug. 3. 20:04
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Az attól függ. Ha a fájdalomtól rettegsz, akkor igaza van az előttem szólónak, megnyugodhatsz - elég, ha csak elfordítod közben a fejed, és arra gondolsz, hogy teszem azt a kedvenc játékoddal játszol/könyvedet olvasod/más egyéb tevékenységedet űzöd.

Ha viszont úgy vagy vele, mint én, hogy nem a fájdalom zavar, hanem a saját fantáziád, ami a kelleténél jobban beindul ilyenkor a rossz irányba (mi van, ha mellészúr, beletörik, stb.), és nem tudod megzabolázni, az pech - erre legalábbis nekem sincs tippem, eddig még semmi nem működött ez ellen. Ha valakinek van erre tippje, azt én is érdeklődve várom. :D

2008. aug. 3. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem ülő helyzetben nem tudnak vért venni. És én ezt minden vérvételnél el is mondom, hogy ha úgy gondolja, hogy a nem kevés (több mint száz) kilómat akarja megtartani a széken, akkor maradhatok, ha mégsem érez ambíciót, hogy tartson, akkor fektessen vízszintesbe. Akkor úgy el tudok lazulni, és biztos, hogy nem ájulok el.

Szerintem te is kérheted ezt. Sokkal könnyebb úgy "nemfélni" tőle.

2008. aug. 3. 20:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos én nemcsak a fájdalomtól félek, hanem attól a gondolattól kiver a víz hogy azzal a tűvel matat a karomban... :S
2008. aug. 4. 00:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Kérdd meg a nővérkét h szórakoztasson addig:D
2008. aug. 4. 03:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem a fájdalomtól tartok, hanem a gondolat, hogy egy tűvel ott matat. Semmiképp ne nézz oda, én mindig felfele nézek vhova és beszélgetek a nővérrel, másra gondolok. Jó fejek lesznek veled is, biztos próbálja elvonni majd a figyelmed. Ha már ott vagy benne a helyzetben, nem lesz olyan szörnyű, és nagyon hamar meg lesz az egész.
2008. aug. 4. 11:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztató válaszokat! Holnap reggel megyek :(

Megpróbálok bátrabban viselkedni de nem tudom hogy sikerül-e. Félek, hogy bunkók lesznek... Már hallottam olyat hogy látták a páciensen hogy fél és csakazértis belevágták erősen a tűt :S

2008. aug. 6. 00:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma reggel megtörtént. Szerencsére nagyon kedvesek voltak velem és nem volt annyira szörnyű, mint amikor kicsi voltam.
2008. aug. 6. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!