Mennyibe kerül 13 évesnek a fogszabályzó?
Figyelt kérdés
Sziasztok 13 éves vagyok és szeretnék fogszabályzót!Mennyibe kerül?És esetleg tud valaki Nagykanizsa környékén egy gyerekszerető fogorvost?Válaszokat köszönöm!2009. dec. 30. 16:43
11/16 anonim válasza:
a hugom 14 éves, és 18 év alatt van rajta TB támogatás.
Alsó felső rögzítettet kapott,ami 45 ezer ft-ba került és ez csak a 20 %-a amit ki kellett fizetni, mert 80% át támogatja csak a TB.
18 év felett is támogatja a TB a 80%-át, de ott a 20%-a lett volna 88 ezer Ft
12/16 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy nem olyan régen levették róla a támogatást, ezt a fogorvosom mondta a múltkor, amikor nála voltam. Éppen fogszabályzót szerettek volna csináltatni egy kisfiúnak, akivel úgy oldották meg, hogy elküldték az iskola fogászatra, akinek írnia kellett egy beutalót a dokihoz, hogy ilyen és ilyen problémák miatt fogszabályzásra szorul. Így támogatja a tb, amúgy nem. Én magándokinál csináltattam még 3 éve, az támogatott volt, és alsó, felső + 2 foghúzás 51 ezer volt összesen, külön kezelésekért nem kellett fizetnem. Pl a porcelán már akkor is 120 ezer volt per sín, azóta ennek az ára nem tudom hogy alakult. Érdemes felkeresni egy fogorvost, és bővebb infót kérni
13/16 anonim válasza:
Igen, mi is beutalóval voltunk.Elmentünk a dokinőhöz és írt annak a fogorvosnak egy papírt, akihez tartozunk, ő irt egy beutalót, 2 fogat húzott és eme doktornő felrakta neki.
14/16 anonim válasza:
H*lyeség.
Nem kell kiadni érte 100-200 netán 300ezreket.
Elmész egy SZTK-s, hagyományos fogszabályzós orvoshoz, és 6ezerért megcsinálja a kivehetőt, éjjel nappalit nekem alulra- felülre 20ezerért rakta. Felesleges maszekhoz járni, főleg, hogy sokszor nem is jobbak, mint egy átlag orvos.
15/16 A kérdező kommentje:
Köcike MINDENKINEK A KOMIKAT:)
2010. jan. 14. 13:19
16/16 anonim válasza:
ha államilag támogatott fogorvoshoz mész ott a rögzített alsó-felső 20.000 de nem ér semmit! Én magánorvoshoz járok és alsó felső együtt 200.000 ugyan, de egyetlenegy hónap alatt tökéletesen rendbe jött a fogam és ennyiért sokkal szebb fogszabályzót kapsz az államiba ilyen gagyi gumival rögzítettet kapsz.. nekem mindenki azt mondja hogy milyen jól áll;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!