Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért öklendezem és néha...

Miért öklendezem és néha hányok, ha mosom a fogam?

Figyelt kérdés

Nem tudom normálisan megmosni a fogam és a nyelvem, mert ha már arra gondolok, hogy fogmosás, akkor öklendezem.Ha meg neki látok arról ne is beszéljünk!

Én is szeretnék szép nyelvet és lehelletet, bár én nem érzem, hogy rossz lenne.

2009. dec. 30. 11:02
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

Anyukám is erre panaszkodik. Szerintem az lehet a probléma, hogy a fogkrém nagyon hátra is eljut a nyelved vége/torkod felé. Amikor mosod a fogad, mindig vigyázz, hogy a fogkrémet ne nyeld le, és lehetőleg ne is kerüljön a nyelved hátuljára. Amennyire lehet, próbáld csak a fogaidon tartani.

Én nyitott szájjal szoktam fogat mosni, lehet hogy azért nincsenek ilyen tüneteim. Próbáld ki, sokkal jobban kontrollálható a fogkrém helye, és a felesleges hab, amitől öklendeznél, egyszerűen kifolyik a szádon. (lehet hogy ezt egyesek nem tartják elegánsnak...)

Ha így mosol fogat, szerintem nem fogsz öklendezni, és ha a torkodba nem kerül fogkrém, akkor még a nyelvedet is kényelmesen meg tudod majd mosni, ha jól kidugod. :)

De orvos nem vagyok, ezek csak a személyes tapasztalataim. Próbáld ki, és mindenképp jelezz légyszi hogy működik-e vagy sem, mert én is kíváncsi vagyok. :)

Feri

2009. dec. 30. 11:11
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
A páromnak is van ilyen baja. Nyakára tekeredett köldökzsinórral született, majdnem meghalt. Talán ennek lehet köze hozzá... (?)
2009. dec. 30. 11:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
én is szoktam öklendezni néha, nemtudom olyankor lehet vmi gusztustalan dologra gondolok és azért. amúgy tiszták, épek a fogaim.
2009. dec. 30. 11:12
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon hátul próbálod mosni a nyelved, természetes az öklendezés.

pont így tudod meghánytatni magad, csak a fogkefe nyelével szokták:)

Ami nem megy, ne eröltesd, tényleg úgy fogsz járni, hogy már csak a gondolatára is rosszul leszel.

2009. dec. 30. 11:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg kevesebb fogkrémet használni és ne told hátra a nyelvednél.Nekem volt prászor hasonló "élményem" ,mert nagyon letoltam a nyelvemen a fogkefét.Azóta nem tolom le annyira.
2009. dec. 30. 11:48
 6/16 A kérdező kommentje:

Kedves Feri!

kipróbáltam, mit mondjak, nem a fogkrém a hibás!

nyitva volt a szám is, még rosszabb volt.nyelvet nem tudtam nagyon mosni, mert katasztrofális.hallottam egyszer olyat, hogy lehet a fogkefe nagy, gyerek méretűt kellene használni ilyenkor.Nem tudom, majd veszek és azt is kipróbálom.

Nem hiszem, hogy a köldökzsinor közrejátszhat ez ügyben, de sosem lehet tudni.

2009. dec. 30. 12:20
 7/16 A kérdező kommentje:
Nekem nem kell letolni a kefét ahhoz, hogy öklendezzek, mindig arra gondolok ilyenkor, hogy már megint öklendezni fogok és egyszerűen nem tudom a gondolataimat erről elterelni.
2009. dec. 30. 12:21
 8/16 A kérdező kommentje:
teljesen mindegy, ha a nyelvem elejét mosom, akkor is meghányat.
2009. dec. 30. 12:22
 9/16 anonim ***** válasza:

ezzel énis így vagyok, ha túl erősen, vagy túl hátul mosom, ésha túlságosan kinyitom a szám. ésha arra gondolok, akkor nekemis sokkal hamarabb jön.

én azt javaslom, ha csinált sokkal lazábban, sokkal gyengédebben. igaz így tovább kell fogatmosni, de nem ingereled annyira a torkodat, és ne nyisd nagyon nagyra a szád, fogmosás közben legyen minél többet csukva.

amikor a nyelvre kerülne a sor, először csak a nyelved szélet mossad, de aztsem túl erősen, és tarts kis szüneteket. amikor becsukád a szád és nemgondolsz erre.

nekem bevált az, hogy kinyújtom a nyelvem és az egyik kezemmel megfogom az alját, kisit kifeszítem és gyoprsan megmosom a nyelvem hátulját is, utána öklendezek ugyan, de csak 1-2t...de legalább megmostam a nyelvem...:D

2009. dec. 30. 13:07
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia! Anyukám ugyanígy szenvedett egész életében! Szerintem vannak, akik egyszerűen érzékenyebbek az átlagnál! Ő is kipróbált gyerekfogkefét, gyerekfogkrémet, felnőttfogkrémet mindenféle ízben, puha kefét, keményet, stb. stb. mint Gombóc Artúr a csokikat :=), de semmi sem segített.

Neki a legkevesebb kellemetlenséget a gyerekkefe és a Gabi fogkrém jelentette, úgyhogy csak ezt használta.

Én szerencsére tudok fogat mosni, de a nyelvemhez hozzá sem tudok érni a kefével, nemhogy a tövéhez, de elöl sem, mert azonnal öklendezek.

Némileg meg lehet szokni az ingert, de nem hiszem, hogy egy hiperérzékeny ember valaha gond nélkül a nyelvét fogja sikálni :(

2009. dec. 30. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!