Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért nem ad egy fogorvos sem...

Miért nem ad egy fogorvos sem számlát vagy bármilyen papírt a kezelésekről?

Figyelt kérdés
Utóbbi időben sok fogorvosnál megfordultam, most utoljára sztk-ban csináltattam koronát és még ott sem adtak se egy darab papírt, se számlát. Pedig ezekre a koronákra járna garancia is. Őket nem ellenőrzi senki? Kb 10-15 fogorvosról tudom ugyanezt elmondani. Hol lehetne ezt bepanaszolni?

2014. máj. 21. 07:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Jelentsd őket,mivel a NAV kiadja a feljelentő nevét (csak úgy nem vonulnak ki),ezért majd ha következő alkalommal mész a dokihoz,kíváncsi leszek,mennyire fog fájni a tömés/gyökérkezelés/...stb. A dokiknak egy NAV általi meghúzás nem sokat fáj,könnyen kifizetik. És lehet,hogy a NAV nem is foglalkozik vele,mert orvosokat nem csesztet (ügyvéd ismerősöm mondta),nem akarják,hogy kimenjenek külföldre ilyenek miatt,alig van belőlük így is. De mondom,ha a dokid megtudja,hogy te voltál....én váltanék a helyedben utána.
2014. máj. 22. 19:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"a NAV kiadja a feljelentő nevét"

Nem adja ki. Nem is adhatja ki.

2017. aug. 30. 21:11
 13/14 anonim ***** válasza:

"Na mindegy, az összeset feljelentettem a NAVnál, akinél eddig megfordultam."

Feljelentetted? És azóta adnak? Nem nagyon hiszem. Én is ki vagyok akadva rájuk ezért.

2017. aug. 30. 21:14
 14/14 anonim ***** válasza:

Alapból egyik sem adott, akinél voltam magánban. Nem adóznak utánunk, kimondhatjuk, aki nem fizet adót, a mi pénzünket lopja, a tiédet és az enyémet is. Ez az egyik gond. A másik pedig az, hogyha kiderül, problémád volt, pl. az 50 ezer Ft-os gyökérkezelésnél nem csinált röntgent (mint megtudtam kellett volna), hogy valóban kiidegelte-e végig a fogat, nem csinálta, és nem is idegelte ki. Kiderült, góc van emiatt a fogamban, amitől fáj mindkét kezem... Hetekig táppénz, gyógyszerek, soroljam? Most pedig újra kéne gyökér kezeltetni a fogamat, min. 50 eFt-ért. Mindez sok-sok anyagi kár, és akkor a többiről nem is beszélve, mennyi időm, energiám, lelki teher lett ebből.

Ez csak egy pl., hogy miket művelnek, mert tudnék mesélni saját sztorit.

Fel kéne jelenteni őket... Viszont nincs a kezemben semmilyen bizonyíték, hogy ki csinálta x évvel ezelőtt a fogamat.

Szólva kérjetek számlát minden esetben!

(Az pedig, hogy most én attól rettegjek, hogyha számlát kérek, akkor elmegy külföldre dolgozni, és örüljek, hogy egyáltalán a pénzemért munkát végzett... Ehhez a kérdéshez/problémához így nem lehet hozzáállni. Ha így tennénk, akkor minden munkakörrel ezt tehetnénk.

Tudjátok mit, ez egyrészt baromság, másrészről pedig akkor menjen!)

2019. okt. 18. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!