Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért fordítunk annyi, időt...

Miért fordítunk annyi, időt és pénzt a fogaink szépségére, ápolására manapság, amikor nagyszüleink 100 évig is eléltek műfogsorral vagy fog nélkül vidáman? Média hatása lenne ez?

Figyelt kérdés
2014. máj. 18. 18:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel különösebben a média és mások véleménye is csak halványan, nekem nem jó, ha nincs fogam vagy ronda vagy romlott... Nagyon, nagyon nem jó. A fogak egészsége s rendbetétele roppant fontos, szerintem ez igen evidens. Nekem az.
2014. máj. 18. 18:52
 12/17 A kérdező kommentje:

10.

Igen valóban, ha a régi öregeknél is ilyen erős médiai befolyás lett volna, ugyanekkora igényeik lenne. Miért változtak a szokások, igényke, pontosan a média miatt, (szerintem 90%ban befolyásolja.)

Valóban nézzünk meg hogy mennyi ilyen esztétikai fogászat van a piacon, ezeknek valamiből meg kell élni. és úgy tudnak legjobban megélni ha az emberekben megteremtik az igényt és pontosan a colgate reklámok miatt teremtették meg az igényt.

2014. máj. 18. 19:13
 13/17 A kérdező kommentje:

11.

Nyilván sok emberben tudat alatt teremtették meg az igényt. Az igényt valamire nagyon könnyű megteremteni.

2014. máj. 18. 19:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Japánban pl miért akarnak a nők csálé fogakat csináltatni, pontosan azért mert ez a szexi az ottani kultúrában. Megteremtették azt hogy csálé a szexi, ezért az emberekben a csálé fogak iránt lett igény

[link]

2014. máj. 18. 19:17
 15/17 anonim ***** válasza:

"Igen valóban, ha a régi öregeknél is ilyen erős médiai befolyás lett volna, ugyanekkora igényeik lenne. Miért változtak a szokások, igényke, pontosan a média miatt, (szerintem 90%ban befolyásolja.) "

Szerintem meg nem.

Alapjában véve ott változott a dolog, hogy pl. a nők szerepe nem is kis mértékben megváltozott. Régen a nők férjhez mentek és sok gyereket szültek. Ők inkább háztartásbeliek és anyák voltak. Míg változott a világ, egyre több jogot, lehetőséget kaptak a nők is, amivel éltek is és már nem csak háziasszonyok és anyák voltak, hanem dolgozó nők is, akik munkahelyre jártak, hivatalokba, stb. Nagyobbak lettek az igények, technológia, életvitel terén, egyre több üzlet lett (bevásárlás, szórakozási lehetőség), egyre több helyre elmehetett az ember. És ehhez azért kellett egy ápolt, nem elhanyagolt külső, csinos öltözet, stb. És ehhez alakult ki az, hogy egyre több szépítő dolog jelent meg, akár ruházat, akár sminkek, kence-ficék terén és utána jött ehhez a média.

Illetve régen szokás, majdnem hogy elvárás volt a házasság, ma meg már nem. Régen ritkaságszámban ment egy válás, ma meg már nem. Régen éppen ezért a feleség hiába volt ápolt vagy szép, de az egész életét egy férfi mellett élte le, akár boldogan, akár boldogtalanul, nem kellett úgymond mindig top-on lennie külső terén, míg ma már egyik kapcsolat szinte jön, a másik megy, sokkal több lehetőség van, így persze, hogy az emberek folyamatosan adnak a külsejükre, hogy mások számára is vonzóvá, szimpatikussá váljanak. Mert van miért, mert ma már nem elvárás, hogy egy ember mellett élje le az ember az életét, ha nem boldog, hanem könnyebben lépni tud.

De tény, hogy a média is a későbbiekben nagy hatással lett ilyen téren a dolgokra. És ma meg már sajnos túlságosan is hatással van.

De abban tényleg nem értek veled egyet, hogy mindezt maga a média váltotta ki, mert szerintem ez nem így van. Annak később lett nagyobb, majd nagy hatása.

2014. máj. 18. 19:26
 16/17 A kérdező kommentje:

15.

Ezt értem, de hogy mi a szép, mi a társadalmi norma azt igenis valaminek befolyásolnia kell. pl régen a duciság volt a szexi ma más az egyre inkább a média által a karcsúság lesz az elfogadott, szép. Miért pont a tökéletes fogazat a szép, mert az emberek 90%-nak nincs normál harapása ("Normál harapásról vagy más néven okklúzióról – ez az emberek csupán 5-10 százalékánál figyelhető meg" [link] ), így ebben van a legnagyobb pénz, hogy ezt az állapotot elérjük, mert kevés ember rendelkezik ilyen harapással.

2014. máj. 18. 19:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, olyan kérdést tettél fel h mintha azt tetted volna fel: Mi a fenének kell egészséges életmód szerint mikor betegesen is lehet élni?

Köszi szépen, nekem 35 évesen mind a 32 fogam megvan és ha valamit nem szeretnék a számba tudni, azt a protkó. Ugyanúgy se egy mű lábnak, se egy műkarnak nem örülnék. Alap h ha kilyukad egy fogam elmegyek és megcsináltatom, ha kiállnak a fogaim fogszabályzót tettetek fel. Nem beszélve arról, hogy néz már ki egy kusza fogsor, olyan "szellemi fogyatékos" benyomást tesz.

2014. máj. 19. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.