Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvos a vésővel felsértet...

A fogorvos a vésővel felsértette a számat. Nagyon fáj. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Tegnap elmentem fogorvoshoz, mert az egyik fogam letört. Azt hittem, hogy mivel azonnal mentem, nem fog fájni. Az orvos azt mondta, hogy ezt vésni kell, mivel a 6-os és a 8-as fog közé beszorult a 7-es.

Három darabban tudta kiszedni, és közben a vésővel teljesen "szétbarmolta" a szám szélét. Olyan sebes kívül-belül, mintha valami szájfertőzésem volna, nem bírok se mosolyogni, se rendesen beszélni, az evésről-ivásról nem is beszélve. Hiába kenegetem ajakápolóval, meg kamillateával, nem jobb egy kicsivel sem. Az egész bal oldalam fáj, de ezt betudom annak, hogy vésett.

Adjatok kérlek tanácsokat, hogy mit tudnék kezdeni a számmal? Emberekkel dolgozom minden nap, ügyfélszolgálatos vagyok, elég kellemetlen így kommunikálni az ügyféllel, főleg, hogy általában nem is magyarul beszélek.

Köszönöm előre is.

2014. máj. 15. 20:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Még ahét vég eleőtt menj vissza szerintem

(már ha rendel)

Ha nem rendelne, akkor nme tudom, én elmennék máshoz,

legalább írjon fel valami gyógyszert (antibiot), hogy legyen valami a hétvégén

2014. máj. 15. 22:44
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Holnap mindenképp megkeresem, nem szeretném, ha begyulladna.

2014. máj. 15. 22:49
 13/18 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy beraknak a sebbe olyen gyógyszerrel átitatott gézt - Nem tudom neked tettek-e be olyat -

Az is szokott használni

2014. máj. 15. 22:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Vagy gyógyszeres csík a neve azt hiszem annak, amit

még ilyenkor be szoktak tenni a sebbe, hogy tisztuljon

Lehet neked is olyat kéne beletenni Meg olyan is van, mikor még egyszer "kikaparják" a sebet (az gondolom kevésbé kellemes)

2014. máj. 15. 22:53
 15/18 A kérdező kommentje:

Baj van, nagyon megijedtem.

Hazafelé éreztem, hogy megint szivárog a vér a foghelyből.

Leszálltam a buszról, és éreztem, hogy egyre jobban, egyre több. Nem bírtam lenyelni, alig vártam, hogy hazaérjek, és rengeteg vért köptem ki. Először zsepibe, akkor 3 zsepi ázott át, és volt benne ilyen darabos valami. Utána meg még jó pár percig jött a véres nyál a számból. Most nem vérzik, de megbolondulok úgy fáj.

Azt hiszem, mehetek a szájsebészetre. :S

Természetesen az orvos nem rendel.

2014. máj. 16. 15:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Már jobb valamivel?

El tudtál menni dokihoz?

2014. máj. 16. 21:11
 17/18 anonim ***** válasza:

Merrefele laksz?

Nem tudsz bemenni pl. a Szentkirályiba (Stomatologia)

Mert ott van ügyelet hétvégén is- csak vidd magaddal

a személyid meg a TAJ-kártyát (azt le kell adni

a fszt-en) Gyógyszeres csíkot biztos tudnak beletenni meg valami bogyót felírni

2014. máj. 16. 21:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Vidéken vagy?

Menj be mindenképp hétvégén a Szentkirályiba (Szentkirályi u. negyven) A Kálvin térnél kell a metróról leszállni és (balra) fölmenni ahol a Főv. Szabó Ervin Könyvtár található, ha nem tudod hol van, kérdezz meg járókelőt, valaki biztos meg tudja mondani melyik épület

2014. máj. 16. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!