Hogy tudnám legyőzni a fogorvostól való félelmem?
Egy hete kegyetlenül fáj a fogam, tonna számra szedem a fájdalomcsillapítót, jegelem stb.
Nagyon félek a fogorvostól, elkap a sírás ha rá gondolok, hogy ki fofja húzni, vagy gyökér kezeli.
Hogy tudnám ezt legyűrni?
16/l
Gondolj arra, hogy először is a kezelés már nem fog fájni, mert érzésteleníti. Másrészt a kezelés után ép fogad lesz, utána sem fog fájni. A fogorvosi kezelés után rájössz hogy attól kellett volna félned amiért nem mentél mielőbb fogorvoshoz.
Én a lézeres látásjavító beavatkozástól féltem így. De aztán amikor meggyőződtem az eredményéről, hogy távolról akár az újság apró betűit is simán elolvasom, amit az előtt szemüveggel sem, az örömtől azt hittem madarat fogok reptében.
Ugyan így voltam. Nekem a bölcsességfogam kellett kihúzni attól fájt a fogam.
Kikapták két perc alatt. Rettegtem a székben de túléltem nem is fájt kicsit sem :)
Menj el.
Hátsó fog?
Tényleg érzésteleítőt kapsz, semmit nem fogsz érezni
Keress olyan fogdokit, akiről van már tapasztalat, hogy jó fej, emberséges és fájdalommentesen dolgozik.
Mindenképp jelezd neki, hogy félsz. Ehhez nem kell hisztizni, de ha normális, akkor megnyugtat, buzdít, eltereli a figyelmedet, ilyenek.
Hidd el, hogy vannak ilyenek, és érdemes rászánni az időt, hogy megtaláld, és aztán legyen valaki, akihez el mersz menni, ha gondod van, akiben megbízol.
És tényleg bátorság, pláne, mert messze nem biztos, hogy azt kell csinálni a fogaddal, amitől parázol. Amikor legutóbb hasonló helyzetben voltam, mint most Te, akkor azt a fogamat, amitől féltem, hogy gyökérkezelni kell, simán betömte, a másikat, amelyikről már majdnem lemondtam, gyökérkezelte (túl lehetett élni, nyugi!! - de KÉRJ hozzá fájdalomcsillapítót mindenképp, ha nem akarna adni!!), és azóta is tökjól megvan mind a kettő :)
Nem mondom, hogy nem parázok azóta, de mikor megint volt gondom, már legalább simán el mertem indulni. És mondom, léteznek jó fej fogdokik, csak meg kell találni őket! :)
Jah, a fogorvos az gáz.
De nem kell tőle paráznod.Kapsz érzéstelenítőt és kész.
Fogd fel úgy hogy utána csak jobb lesz.(lehet)
NO PARA
KITARTÁS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!