Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás vagy tömés?

Foghúzás vagy tömés?

Figyelt kérdés
Van egy alsó, szemfog melletti kisrágó-fogam, aminek a belső(nyelv felőli) oldalán lent az ínyhez közel van lyuk, már évek óta rossz, de mostanában elkezdett még jobban fájni, vettem szájvizet de kár volt: mikor öblítettem akkor nagyon fájt. Érdemes töméssel próbálkozni egy ennyire fájós fognál, vagy biztosabb(tömés kieshet + fájhat tömés után is) és olcsóbb ha kihúzzák? Ha egyszer az ideg 'begyullad', akkor hiába tömik be a fogat, fájni fog úgy is a végtelenségig?

2014. máj. 1. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a döntést bízd a fogorvosodra, mert látatlanban laikusok erre nem tudnak és nem is tudhatnak neked válaszolni. (De így még egy fogorvos sem tudna!)
2014. máj. 1. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyökérkezelés is létezik. Majd a doki megmondja mi a legjobb.
2014. máj. 1. 13:36
 3/12 anonim ***** válasza:
"Ha egyszer az ideg 'begyullad', akkor hiába tömik be a fogat, fájni fog úgy is a végtelenségig?" Ez nem igaz, ki tudják ölni belőle az ideget, azaz gyökérkezelik, és akkor az a fog már nem fog fájni (de alatta az íny még fájhat). Viszont ha nagyon gyulladt, akkor van hogy az érzéstelenítés nem ér semmit, és elég fájdalmas a kezelés (jó esetben csak az első). "(tömés kieshet + fájhat tömés után is)" ez sajnos igaz, nekem lett már elrontva fogam amit végül húzni kellett :(. Mindenképp meg kell kérdezni a fogorvost, a lyukas fogakat ma már szinte mindig meg tudják menteni, gondolom te se akarsz foghíjasan mászkálni.
2014. máj. 1. 13:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem idegelik és majd tömik.

Nekem letört egy kis darab a fogamból úgy, hogy bár nem fájt,de fájnia kellett volna. A dokinő ránézett, mondta, hogy amíg meg lehet menteni egy fogat, addig megmenti, majd hozzá edz a szüléshez.

Tény, megszenvedtem az idegelést, utána tömte. Azóta minden rendbe van vele.

2014. máj. 1. 13:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Úgy is tudnak gyökérkezelni, hogy nem felülről, hanem a belső oldal felől, íny feletti részen férnek hozzá?
2014. máj. 1. 14:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva én inkább húzás pártján lennék, (persze csak ha pikk-pakk megvan) mert nem bírom, öklendezek ha a számban matatnak. (meg ki is eshet+fájhat tömés után)
2014. máj. 1. 14:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Akár hol van a lyuk ugyanott fúrják meg a fogat,és gyökérkezelik! Gyökérkezelt fog is fájhat,tapasztalatból mondom. lehet,hogy sima tömés is elég, nekem is volt a fogágyamnál lyuk 3 fogamnál is, betömte mind a hármat, abból egy nem sikerült, azt a fogat kihúzták.
2014. máj. 1. 15:04
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Ember, akkor húzasd ki, mit számít mi mit mondunk?
2014. máj. 1. 15:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Csináltasd meg éber szedációban
2014. máj. 1. 16:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Hamarabb kellett volna menni vele fogdokihoz

Olyankor még simán be tudják tömni -

Majd biztos lesz rtg a fogról, az alapján meg tudják mondani, mit tudnak vele kezdeni

2014. máj. 1. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!