Fájó fogam miatt fordultam orvoshoz, aki az első alkalommal megnyitotta a fogam, és kiidegelte. Utána teljesen rendben volt a fogam, nem fájt, nyitott volt végig a gyökércsatornám, és 1 hét múlva visszamentem gyökércsatorna tisztításra, majd rá egy hétre még egyszer visszamentem tisztításra közben csinált egy RTg-t ami nem mutatott tályogot, majd harmadik alkalommal (rá egy hétre) ideiglenes tömést tett bele. Tegnap kiszedte az ideiglenes tömést, újabb röntgent csinált, és kiderült kialakult egy tályog... gondolom amiatt hogy heteken át nyitva volt a gyökércsatornám, és végül az ideiglenes tömés alá gyulladt, és bár az elején igyekeztem semmit nem enni, a végén már muszáj volt és begyulladt. Tegnap óta újra ideiglenes tömésem van, és az egész kezdődik előről.
Jól érzem most azt, hogyha az orvosom betömi rendes gyökértöméssel időben akkor a fogam amikor még tályogmentes, akkor megelőzhető lett volna a mostani gyulladás? Egyébként az ideiglenes tömés is úgy került a fogamba h előtte közvetlenül nem volt RTG, gondolom nem volt végigtömve és így gyulladt be.
Nincs más jó sajnos nálunk. Őt dicsérték, más orvosnál még a tömés is kiesik az ember szájából... :/ nincs jobb sajnos.
2014. máj. 25. 07:22
12/15 anonim válasza:
Hát, akkor tényleg nem egyszerű ezt megoldani. Remélem, azért előbb-utóbb ki tudsz találni valamit.
2014. máj. 25. 08:21
13/15 anonim válasza:
Egy kompozit tömésért lehet reális a 20 ezer, bár Pesten a legjobb rendelőkben is inkább 16 körül van. Amalgám esetén még valós összeg lehetett a kétezer, de ilyen tömőanyagot egy magára valamit is adó fogorvos már nem használ. Ami pedig a nyitott gyökércsatornt illeti: ez a doki részéről óriási hiba volt. Egy napig sem szabadna nyitva hagyni, mert elfertőződhet. Azt sebként kell kezelni, gyógyszeres töméssel lezárni és minden újabb alkalommal kitisztítani és újra gyógyszeressel lezárni, amíg a végleges tömés nem kerül bele. Nekem most fejeztek be egy gyökérkezelést, kifaggattam kicsit a dokimat erről a dologról, pont az írásod kapcsán. Ő mondta, hogy sosem hagynak nyitva gyökércsatornát a fent említett okok miatt. Sürgősen keress másik orvost, akár más városban is!
2014. máj. 25. 21:50
14/15 A kérdező kommentje:
Még rajta van a tályog, de már húzódik vissza :( 1.5 hét múlva kaptam a legközelebbi időpontot... komolyan nem hiszem el hogy a betegnek kell a "sarkára állni" és megmondani egy orvosnak hogy mit csináljanak a fogával.... legközelebb megmondom neki hogy tömje be a gyökérkezelt fogam ideiglenessel, és pár nap után tegye bele a rendeset... múltkor azthittem leszédülök a székről, mikor elkezdte a két alig szuvas fogam betömni, a gyökérkezelt helyett ... :(( félek hogy rengeteg pénzbe lesz ez így, de basszus már kb 2 hónapja élek nyitott gyökércsatornával! :(
2014. máj. 25. 22:48
15/15 A kérdező kommentje:
köszönöm egyébként hogy utánakérdeztél, és köszönöm hogy írtok nekem!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!