Gyökérkezelés így normális, hogy nem zárta le a fogam? (részletek lent)
Az a helyzet, hogy 8 éve kb letört a bal felső metszőm, amit felépítettek (nem csapolással, csak simán fehér kompozit anyaggal). Akkor nem volt gyökérkezelve a fogam, mert a röntgen nem mutatott sérülést az íny alatt. Három éve ezt a tömést kicserélték, mert nem zárt rendesen.
Azonban vasárnap elkezdett érzékeny lenni és fájni később a fogam. Az elmúlt napokban azonban olyan elviselhetetlenül fájt, hogy semmilyen erős fájdalomcsillapító sem használt, tegnap délután felhívtam a fogorvosom (nem azt aki eredetileg csinálta a fogam, mert sajnos súlyos beteg lett), aki beszorított ma délelőttre, mert mondtam hogy nagyon fáj s szerintem nem zár már a tömés (látszik is hogy az illesztésnél szinte el van repedve). Mindenem elzsibbadt, de persze a fogam ugyan úgy éreztem. Aztán a megrepedt töméshez (pótláshoz) nem is nyúlt, hanem hátul befúrt és idegtűvel kiszedte az ideget és egy vastagabb tűvel kitisztította a fogüreget. Ez ideáig rendben is van, azt leszámítva hogy végig éreztem félig, ami nem volt kellemes. Viszont nem is zárta le hátul a lyukat és nem is tett bele sem ideiglenes tömést, sem gézt. Azt mondta hogy jövő hét hétfőn vissza kell mennem vele. Attól félek, hogy mivel nincs lezárva a fogüreg, el fog fertőződni az egyébként nem szuvas fogam.
Szerintetek ez így nem veszélyes? Nem lesz baja a fogamnak? Nyilván be van gyulladva a foggyökér körüli csontszövet, mert a most kezelt fogam még tompán fáj nyomásra, ezért vár hogy gyógyuljon. De mivel nem zárta le a fogüreget attól félek, hogy még jobban begyullad.
6-os: Igen tudom, az egy idegölő szer :S Nekem szerencsére nem rakott bele, remélem nem is fog, mert nem fáj egyáltalán, csak az volt a baj, hogy a tömésem már nem zárt és nyomta is a fogbelet.
Nekem sincs lekopogjam semmi panaszom, persze nyomásra érzékeny még, de még csak fájdalom csillapító sem kell, pedig előtte majd nem megzavarodtam a fájdalomtól :S
Jó a fogorvosom, bízom benne csak így is szívességet tett, hogy időpont nélkül fogadott és eddig még soha nem volt ilyen beavatkozásra szükségem.
normális,hogy nyitva hagyta.
Nekem is nyitva hagyta,sőt,volt az egyik rűgófogam,amit 2 hétig volt nyitva,közben többször vissza kellett mennem hogy kitisztitsa,és csak utána tudta gyökértömni. (magándoki,és nem,nem kért el többet érte mintha simán 2 alkalom alatt csinálta volna meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!