Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés így normális,...

Gyökérkezelés így normális, hogy nem zárta le a fogam? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 8 éve kb letört a bal felső metszőm, amit felépítettek (nem csapolással, csak simán fehér kompozit anyaggal). Akkor nem volt gyökérkezelve a fogam, mert a röntgen nem mutatott sérülést az íny alatt. Három éve ezt a tömést kicserélték, mert nem zárt rendesen.

Azonban vasárnap elkezdett érzékeny lenni és fájni később a fogam. Az elmúlt napokban azonban olyan elviselhetetlenül fájt, hogy semmilyen erős fájdalomcsillapító sem használt, tegnap délután felhívtam a fogorvosom (nem azt aki eredetileg csinálta a fogam, mert sajnos súlyos beteg lett), aki beszorított ma délelőttre, mert mondtam hogy nagyon fáj s szerintem nem zár már a tömés (látszik is hogy az illesztésnél szinte el van repedve). Mindenem elzsibbadt, de persze a fogam ugyan úgy éreztem. Aztán a megrepedt töméshez (pótláshoz) nem is nyúlt, hanem hátul befúrt és idegtűvel kiszedte az ideget és egy vastagabb tűvel kitisztította a fogüreget. Ez ideáig rendben is van, azt leszámítva hogy végig éreztem félig, ami nem volt kellemes. Viszont nem is zárta le hátul a lyukat és nem is tett bele sem ideiglenes tömést, sem gézt. Azt mondta hogy jövő hét hétfőn vissza kell mennem vele. Attól félek, hogy mivel nincs lezárva a fogüreg, el fog fertőződni az egyébként nem szuvas fogam.

Szerintetek ez így nem veszélyes? Nem lesz baja a fogamnak? Nyilván be van gyulladva a foggyökér körüli csontszövet, mert a most kezelt fogam még tompán fáj nyomásra, ezért vár hogy gyógyuljon. De mivel nem zárta le a fogüreget attól félek, hogy még jobban begyullad.

2014. márc. 6. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem kétszer gyökérkezeltek úgy fogam, kifúrta,és nem fedte le, másodszorra még mondta is,hogy szívogassam,hogy kijöjjön belőle minden, egyiknél sem volt gond, az utolsó gyökérkezelésnél zárta csak le!
2014. márc. 6. 13:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Most megnyugtattál. Nyilván azért nem rakott bele gyógyszeres tömést, mert eleve nincs szerencsére baj a fogammal, csak a törés.
2014. márc. 6. 14:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem zárják le, mert az elhalt, de nem látható maradványoknak maguktól kell kijönni az üregből, ki kell tisztulnia az üregnek. Óvatosan kell enni, szájvízzel öblögetni és valóban szívogatni,ahogy előző válaszoló írta.
2014. márc. 6. 14:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm, neked is ment a zöld kéz!
2014. márc. 6. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is hagyták már nyitva a fogam, hogy ki tudjon ürülni a váladék, szívogatni kell és a másik oldalon enni.
2014. márc. 6. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy nyitva hagyták. Nekem az sztk nem nyitva hagyta, hanem telepakolta depulpinnal, amitől keserűt szartam egy napig... az gyakorlatilag élve mumifikálja az ideget... a magándoki már nyitottan hagyta pár napra, az egy álom volt, főleg, mert fájt előtte. Mint mikor felfújod az arcod és feszít, de mikor kifújod, megkönnyebbül. Na mindezt fájdalommal.
2014. márc. 6. 19:21
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os: Igen tudom, az egy idegölő szer :S Nekem szerencsére nem rakott bele, remélem nem is fog, mert nem fáj egyáltalán, csak az volt a baj, hogy a tömésem már nem zárt és nyomta is a fogbelet.

Nekem sincs lekopogjam semmi panaszom, persze nyomásra érzékeny még, de még csak fájdalom csillapító sem kell, pedig előtte majd nem megzavarodtam a fájdalomtól :S

Jó a fogorvosom, bízom benne csak így is szívességet tett, hogy időpont nélkül fogadott és eddig még soha nem volt ilyen beavatkozásra szükségem.

2014. márc. 6. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:

normális,hogy nyitva hagyta.

Nekem is nyitva hagyta,sőt,volt az egyik rűgófogam,amit 2 hétig volt nyitva,közben többször vissza kellett mennem hogy kitisztitsa,és csak utána tudta gyökértömni. (magándoki,és nem,nem kért el többet érte mintha simán 2 alkalom alatt csinálta volna meg)

2014. márc. 7. 13:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma voltam vissza, még gyulladásban van de már sokat javult és most kiöblítette, lefertőtlenítette a doktornő és rakott bele gyógyszeres gézt a gyökérbe és ideiglenesen lezárta. Két hét múlva kapok bele véglegest és akkor ki is cseréli a nem jól záró "felépítményt",a mivel anno pótolták a letört részt.
2014. márc. 10. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!