Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 21 évesen tejfog? Hogyan...

21 évesen tejfog? Hogyan lehet megóvni?

Figyelt kérdés
Nem rég voltam fogorvosnál amikor közölte hogy van 2 tejfogam, az egyik hátul van a másik pedig elől, és látható helyen, amint megtudtam elkezdtem piszkálni, észrevettem, hogy mozog, és azóta nem hagyom békén, idegesít és félek, hogy kiesik. Nincs alatta maradandó fogam, mert megnéztük a röntgen felvételen. Ha csináltatnom kell, akkor legalább 3-at még ki kell húzatnom vagy hogyan működik ez? Lehetséges hogy megmarad még ha nem harapok rá és nem mozgatom??
2014. ápr. 28. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem a tejfogam 28 éves koromig bírta. Azt hiszem elkezdtem csikorgatni a fogaimat, és elkezdett apránként letöredezni. Aztán a színét is elveszítette, ki kellett húzni. Egy db implantátum van most a helyén, nem kellett bántani egy másik fogat sem. Próbálj meg vigyázni rá, ameddig lehet, mert mégis az a sajátod.
2014. ápr. 28. 20:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos az enyém nagyon kicsi és hát eléggé fogköves, nem is mertem leszedetni a fogkövet róla, hátha már azzal kipottyan...Mennyibe került az implantátum?
2014. ápr. 28. 20:55
 3/5 anonim válasza:
0%

Nekem már 6-7 évesen nem volt tejfogam :o

De egyébként fogszabályzó nem tartja a helyén?

Elnézést ha hülyeség, de ez jutott eszembe :)

2014. ápr. 28. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:
21 évesen sajnos nagyon drága mulatság lenne a fogszabályzó, és sajnos nem hinném, hogy attól ott maradna és nem pottyanna ki :( Nagyon félek, hogy egy kis idő és kiesik, rettenetes, hogy pont középen van és alul ahol látszik...
2014. ápr. 28. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ára fogorvostól függ, a maximum kb 200e ft. Nekem nagyon pici hely volt rá, meg nekem is elég elöl van, kaptam egy műínyes műanyag klipszet arra az időre, míg a gyógyuló csavarra a koronát fel lehetett tenni. Így nem látszott a foghiány, és nem közelítettek egymás felé a mellette lévő fogak. Én nagyon elhúztam a dolgot, és sokáig hordtam a klipszet, ezért a szomszédos ínyemet nagyon szétszedte, erre érdemes odafigyelni. Az elején fura, de meg lehet szokni. :)
2014. ápr. 29. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!