Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tehetek még, hogy ne...

Mit tehetek még, hogy ne fájjon ennyire?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Remélem itt megértő fülekre találok.Egy hete csütörtökön,elkezdett gyulladozni a jobb alsó bölcsifogam.Már talán 2 éve bújt kifelé.Kicsit ferdén is állt,de a koronája szerencsére kint volt valamennyire.Elmentem röntgenre,azt mondta a doki,hogy szedjük ki.Szerdán ki is szedték.Nem kellett vágni,vésni,kb.10 perc alatt kint volt a fog.Nem adott semmi gyógyszert(maszek) azt mondta,hogy szedjek be cataflamot,az volt itthon.Első éjjel tudtam is aludni,igaz gyógyszerekkel.Finoman mostam a fogam,nem ettem tejes dolgot.Banán,alma,babapiskóta,tea.Aztán tegnap este ittam egy Flectort,kb.2 órán át hatott,bevettem egy Cataflamot,éjjel meg azt hittem meghalok :( Vert a víz,95 lett a pulzusom,aztán szépen el is ájultam 1-2 mp-re.Csak arra tudok gondolni,hogy nem ettem eleget.Vagy??Ma visszamentem,volt pici gyulladt szövet,kikaparta,kaptam bele gézcsíkot,holnap kell kiszednem.Írt fel Dalacil antibiotikumot,kaptam egy zsályás gélt aztán csókolom.Most megy ki a szuri,hát nem a legjobb.A Flectort egyelőre nem merem bevenni,az éjszaka történtek miatt.Mit tanácsoltok?Köszönöm szépen :(
2014. ápr. 25. 11:38
 1/2 anonim ***** válasza:
A Dalacin antibiotikum, lehúzza a gyulladást de fájdalomcsillapítót én kaptam még mellé, jó a Flector is de a Voltaren Dolo is sokat segített, ugyanaz az összetétel mint a Cataflamnak csak fele olyan erős, és recept nélkül adják. Kb. 1 hét, 10 nap mire jobb lesz, addig kitartás. Óvatosan puha sörtéjű fogkefével ajánlják a tisztítását, fontos, hogy ne szívogasd (pl. dohányzás miatt).
2014. ápr. 25. 12:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom szerencsére,nem is szívogatom.Csak nyelem mint kacsa a nokedlit.Most eszem főtt krumplit,utána megpróbálkozom egy flectorral.Nagyjából eddig bírtam,tegnap este 10 körül vettem be utoljára fájdalomcsillapítót.Holnap kell ezt a gézcsíkot kiszednem.Annyira szeretném már,hogy csak egy picivel legyen jobb.Bőgni tudnék.A dokinő azt mondta,hogy az éjjeli tüneteim azért jöttek elő,mert a szervezetemnek elég volt már ennyi fájdalom,egyszerűen besokkolt.
2014. ápr. 25. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!