Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Harapásemelő miatt lehetnek...

Harapásemelő miatt lehetnek maradandó beszédhibák?

Figyelt kérdés
Hát velem aza helyzet hogy tegnap kaptam harapásemelőt , am fogszabis vagyok és a felső fogsoromon az első két fogam mögött van , nagyon sok betűt nem tudok képezni , sz , z betű meg egyenesen lehetetlen. fog ez változni? Lesz ebből maradandó kár? Mikor fog kb helyre jönni? Lécci segígsetek.

2014. ápr. 23. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Ó, ilyenem nekem is volt, hát tényleg nem egy kellemes darab. Az első héten én is nagyon beszédhibás voltam, pedig próbáltam otthon gyakorolni, hangosan olvasni stb., eléggé gáznak éreztem, de azért megértettek mindenhol, nem is szóltak miatta. Aztán fokozatosabban jobb lett, arra emlékszem, hogy rá 1 hónapra volt egy szóbeli vizsgám, ott már semmi gondom nem volt. Igaz, néha ha fáradt voltam 1-2 s-sz még fura volt (de csak nekem, mások normálisnak érezték), szóval a levétel azért megkönnyebbülés volt. :)

Nyugi, természetes, hogy nem megy ilyenkor a beszéd, de a nyelved meg fogja szokni egy idő után az új helyzetet. Ha nem is lesz tökéletes a hangképzésed, azért menni fog minden, és hidd el, másoknak sokkal kevésbé tűnik fel. Miután meg leveszik, minden olyan lesz, mint régen (kivéve a fogaid állása :)).

2014. ápr. 23. 19:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm , megnyugtattál , nekem dettó ez , mások megértenek , de egy csomó betűt nem tudok normálisan ejteni , és hát persze hogy ma kellett feleltetni a tanároknak -.- xd tegnapelőtt kaptam meg , és hát szokatlan , kicsit érzékenyebbek lettek azok az első fogaim ahol van. Nem vagyok kibékülve vele , de az nagyon sokat számít hogy nem lesz maradandó beszédhibám :)
2014. ápr. 24. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, neked meddig lesz, megszoktad már? Nekem 2 éve van fogszabim és tegnap kaptam én is harapásemelőt, lehet, hogy fent marad végig? :S
2014. ápr. 30. 09:00
 4/8 A kérdező kommentje:
khm , ezen érdekes sztori , nekem egy hét alatt leesett mind a kettő , (hozzáteszem alvás közben) és elég sokat fogytam is tőle azalatt az idő alatt , szval nekem az nagyon nem jött be , akk úgy gondoltuk marad a kivehető , de azzal sok lett volna amacera , meg az se azért van hogy kivegyük ,mert akk elhúzódik a kezelés időszaka , azonban most jöttem fel a fogorvostól , új harapásemelőt kaptam , egyik sem a leírtak közül , hanme a felső rágó fogaimra rakta , bár kevésbé hatékony , de elvileg ezzel is lehet eredményeket elérni , de én úgy vagyok vele hogy ink legyen egy kicsit fent tovább ez mint hogy a másik kettő , amivel se enni nem tudtam (elvileg fél évig , d eez gondolom változó) valamint nem is tudtam volna vele beszélni egy ideig(legeslegnagyobb problémám talán ez volt , főleg úgy hogy amikor megkaptam és még fent volt , az az időszak 1 hét volt , 1x tartottam előadást és 2x feleltem is , és csak azér tnem többször mert voltak jó tanárok , itt előadások számára és felelések számára is gondolok) szval nekem kicsit sok problémát okozott ez , de persze simán lehet hogy neked ez máshogy lesz , megszokni igazából már szinte megszoktam abban az egy hétben , csak ezek voltak a macerásabb cuccok , amiket fentebb említettem. Kicsit elhúztam , de remélem valamit segítettem , ha nem is sokat :)
2014. máj. 6. 17:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Ó, köszi, hogy írtál. :)

Igazából már nagyjából megszoktam, de pár betű kiejtése nehezen megy, több bajom már szerencsére nincs vele. A rágófogaimon időnként nekem is voltak harapásemelők, de nekem sajnos az nem volt használt már most a vége felé, hiába gumiztam, nem változott a harapásom. :S

Úgyhogy én meg ebben reménykedek most nagyon, bár sajnos nem látok egyelőre semmi változást. :(

Remélem azért használ mindkettőnknek. :)

Attól meg én is parázok, hogy lejönnek álmomban és megfulladok. :D

2014. máj. 6. 18:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Fulladás miatt ne félj , nem látom reálisnak igazából xdd én egyikre felébredtem hogy letört ,a másikat meg szerintem csak simán lenyeltem xd Gumizással viszont nekem lenne kérdésem , mer egy hónap múlva lesz , mennyire látszik . általános tudnivalók róla kb.? próblémák vele mik?
2014. máj. 6. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem nagy szám a gumizás, első pár napban eléggé fáj, utána megszokod, mint a fogszabit. Van, hogy csak éjszaka kell használni, de gyakoribb, hogy éjjel-nappal, ilyenkor evéshez meg fogmosáshoz veheted ki, egyébként bent kell lennie.

Attól függ, hogy mennyire látszik, hogy épp hogyan kell gumiznod. Van, amit szinte észre se lehet venni, van, ami nagyon feltűnő.

Igazából semmi zavaró nincs benne, egyetlen probléma vele, hogy nem tudom, hogy hány éves vagy, meg van-e barátod/barátnőd, de csókolózásnál bizonyos gumizások zavaróak, mármint lehetetlenné teszik, hogy élvezni tudd.

De ezt leszámítva semmi extra, elején nehéz lesz betenni a gumikat, de pár nap alatt tükör nélkül is menni fog 1-2 mp alatt. :)

2014. máj. 6. 21:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm , nekem csak a kinézettel lenne bajom :/
2014. máj. 7. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!