Harapásemelő miatt lehetnek maradandó beszédhibák?
Ó, ilyenem nekem is volt, hát tényleg nem egy kellemes darab. Az első héten én is nagyon beszédhibás voltam, pedig próbáltam otthon gyakorolni, hangosan olvasni stb., eléggé gáznak éreztem, de azért megértettek mindenhol, nem is szóltak miatta. Aztán fokozatosabban jobb lett, arra emlékszem, hogy rá 1 hónapra volt egy szóbeli vizsgám, ott már semmi gondom nem volt. Igaz, néha ha fáradt voltam 1-2 s-sz még fura volt (de csak nekem, mások normálisnak érezték), szóval a levétel azért megkönnyebbülés volt. :)
Nyugi, természetes, hogy nem megy ilyenkor a beszéd, de a nyelved meg fogja szokni egy idő után az új helyzetet. Ha nem is lesz tökéletes a hangképzésed, azért menni fog minden, és hidd el, másoknak sokkal kevésbé tűnik fel. Miután meg leveszik, minden olyan lesz, mint régen (kivéve a fogaid állása :)).
Ó, köszi, hogy írtál. :)
Igazából már nagyjából megszoktam, de pár betű kiejtése nehezen megy, több bajom már szerencsére nincs vele. A rágófogaimon időnként nekem is voltak harapásemelők, de nekem sajnos az nem volt használt már most a vége felé, hiába gumiztam, nem változott a harapásom. :S
Úgyhogy én meg ebben reménykedek most nagyon, bár sajnos nem látok egyelőre semmi változást. :(
Remélem azért használ mindkettőnknek. :)
Attól meg én is parázok, hogy lejönnek álmomban és megfulladok. :D
Nem nagy szám a gumizás, első pár napban eléggé fáj, utána megszokod, mint a fogszabit. Van, hogy csak éjszaka kell használni, de gyakoribb, hogy éjjel-nappal, ilyenkor evéshez meg fogmosáshoz veheted ki, egyébként bent kell lennie.
Attól függ, hogy mennyire látszik, hogy épp hogyan kell gumiznod. Van, amit szinte észre se lehet venni, van, ami nagyon feltűnő.
Igazából semmi zavaró nincs benne, egyetlen probléma vele, hogy nem tudom, hogy hány éves vagy, meg van-e barátod/barátnőd, de csókolózásnál bizonyos gumizások zavaróak, mármint lehetetlenné teszik, hogy élvezni tudd.
De ezt leszámítva semmi extra, elején nehéz lesz betenni a gumikat, de pár nap alatt tükör nélkül is menni fog 1-2 mp alatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!