Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pici lyukak vannak elől a...

Pici lyukak vannak elől a fogamon, miért?!

Figyelt kérdés

Nagyon sokáig nem ápoltam a fogaim, és nem is mostam csak ilyen hetente 2x.

Múlthéten erőt vettem magamon, elmentem a fogorvoshoz, mondta hogy kell húzni egy elrohadt fogat, de nem mondta hogy elől gond lenne az első 2 fogammal felül.

2-3 nagyon pici lyuk van rajta, de nagyon félek hogy az eltud rohadni?

Írt fel a doki speciális fogkrémet és szájöblögetőt, azzal minden nap reggel-este mosom!

Szerintetek elroncsolódhat?

2014. ápr. 19. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Mutattad a dokinak, ő mit mondott?
2014. ápr. 19. 14:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Pont ezaz, hogy semmit, pedig átnézte a fogaim úgy hogy lámpával belevilágított a számba, és rendbe találta az elől lévő fogaim.

Igazából lehet én parázok rá, csak nem akarom hogy elszuvasodjon.

2014. ápr. 19. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Szoktad magad hánytatani?

Ca-dús étrended van?

Mostanában esetleg sokat nőttél?

Ezek mindegyike olyan tényező, amely kivonja a Ca-t a fogból.

Vegyél olyan fogkrémet, amely segít befoltozni ezeket a lyukacskákat. Járj rendszeresen fogorovoshoz, és minden étkezés után moss fogat, vagy legalábbiss rágózz vagy alaposan öblítsd ki a szádat. Ne csak reggel és este csináld, hanem minden étkezés után. És ne foglalkozz hülyékkel, akik ezen gúnyolódnak. majd lesz protkójuk, te pedig akkor fogsz rajtuk röhögni, ha akarsz.

És vegyél Ca-tablettákat, ha növésben vagy, és vegyél mellé C-vitamint is (az kell ahhoz, hogy a Ca felszívódjon).

2014. ápr. 19. 14:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) így meg is nyugodtam, azthittem kezd rohadni elől :(
2014. ápr. 23. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!