Pici lyukak vannak elől a fogamon, miért?!
Nagyon sokáig nem ápoltam a fogaim, és nem is mostam csak ilyen hetente 2x.
Múlthéten erőt vettem magamon, elmentem a fogorvoshoz, mondta hogy kell húzni egy elrohadt fogat, de nem mondta hogy elől gond lenne az első 2 fogammal felül.
2-3 nagyon pici lyuk van rajta, de nagyon félek hogy az eltud rohadni?
Írt fel a doki speciális fogkrémet és szájöblögetőt, azzal minden nap reggel-este mosom!
Szerintetek elroncsolódhat?
Pont ezaz, hogy semmit, pedig átnézte a fogaim úgy hogy lámpával belevilágított a számba, és rendbe találta az elől lévő fogaim.
Igazából lehet én parázok rá, csak nem akarom hogy elszuvasodjon.
Szoktad magad hánytatani?
Ca-dús étrended van?
Mostanában esetleg sokat nőttél?
Ezek mindegyike olyan tényező, amely kivonja a Ca-t a fogból.
Vegyél olyan fogkrémet, amely segít befoltozni ezeket a lyukacskákat. Járj rendszeresen fogorovoshoz, és minden étkezés után moss fogat, vagy legalábbiss rágózz vagy alaposan öblítsd ki a szádat. Ne csak reggel és este csináld, hanem minden étkezés után. És ne foglalkozz hülyékkel, akik ezen gúnyolódnak. majd lesz protkójuk, te pedig akkor fogsz rajtuk röhögni, ha akarsz.
És vegyél Ca-tablettákat, ha növésben vagy, és vegyél mellé C-vitamint is (az kell ahhoz, hogy a Ca felszívódjon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!