Bölcsességfog és mas fogak eltávolítása. Fáj? Hogyan
zajlik le? Altatásban vagy érzéstelenítövel?
Tapasztalatokat várok
Hát, ha a szájsebészeten kell kiszedni, az bizony nem lesz kellemes. Bocsi, de nem akarlak illúziókkal hitegetni. Érzéstelenítik, de nem is az lesz a rossz, hogy mennyire fáj, hanem utána eléggé oda kell rá figyelni és kellemetlen lesz, meg alig tudsz majd enni, inni.
2014. ápr. 18. 15:12
Nem ajánlom, egyszerre csak az egyik oldalon huzass, mert kell pár nap, mire a sebek begyógyulnak és akkor a másik oldalon tudsz enni, ahol nem húztak. Nekem egyszer húztak bal oldalt alul és jobb oldalt felül, napokig csak vizet ittam.
Ha jól elzsibbad, akkor nem fáj, csak kellemetlen, érzésteleníteni szokták, egy két-helyen van altatásos is, de annak elég húzós az ára. Nekem már műtöttek is fogamat, 50 percig tartott, és szépen kibírtam érzéstelenítő in jekcióval, semmi fájdalmat nem éreztem.
2014. ápr. 18. 15:13
3/13 anonim válasza:
szia, foghúzáskor nem altatnak, legalábbis még nem hallottam róla. bemész, érzéstelenítik a szükséges részeket, az kicsit feszíteni fog. kb negyed órát ki kell majd menned amíg elzsibbad. utána bemész és kihúzzák. nem fáj, de nem kellemes. kattogásokat fogsz hallani meg recsegést de nem érzel majd semmit. szájsebészetre mész, tehát ha bármi probléma van, benntörik a gyökér azt azonnal ki tudják venni. nekem 4 fogamat húztak, 1nek benntörött a gyökere és ott ki is szedték műtéttel de ott sem altatnak csak felvágnak egy részt de annál sem érzel semmit. nem kell izgulni!:) mondjuk szerintem ne egyszerre húzasd a fogaid, bár úgysem fogják, mert egyszerre csak egy fogat lehet kihúzni. sok szerencsét!:))
2014. ápr. 18. 15:14
Na hát ez brutális lesz ha egyszerre szedik ki..szerintem külön külön kéne.Nekem egy hét különbséggel húzták ki..Kapsz érzéstelenítőt akkor nem fáj annyira csak utána nem szabad sportolni mert lüktetni fog a helye,de elfogják ezeket mondani.Szerintem ne menj bele mert a bölcsességfog az alapból nagyon rossz,sokkal jobban fáj mint a sima...
2014. ápr. 18. 15:17
5/13 A kérdező kommentje:
Sajnos egyszerre akarják 5 fogat kiszedni, külföldön élek, és kérhetek altatást is, azt mondják jobb ha egyszerre kiszedik és egyszerre túlleszek rajta ...de én pont erre gondoltam ahogy írtátok is hogy fogok enni ha mindkét oldalon lesz, nagyon félek :( és a bölcsességfogaim nem is rosszak nem is f´janka, lehet azt nem is engedem hogy kiszedjék...így még a 3 fog alól hátul talán kibírható, az altatástól is félek, sosem altattak még :(
6/13 A kérdező kommentje:
és van egy kislányom is, akit rábízunk egy ismerösünkre, férjem jönne velem, de szerintem nem fogom engedni hogy mindent kiszedjenek csak arossz fogakat az 3 darab , köszönöm hogy írtatok sokat segített!
Nincs ott másik fogorvos akihez mehetsz? Én nem engedném sem az altatást, sem ennyi fogat egyszerre kihúzni.
2014. ápr. 18. 16:34
Simán túl leszel rajta. Nekem is 5 bölcsességfogamat műtötték egyszerre altatásban. Jobb ez így mint mindegyikkel külön, külőn napokig szenvedni. 23/l
2014. ápr. 20. 01:29
a rossz fogak alatt mit értenek? Nem lehet rájuk pótlást készíteni??
Felelőtlenül ne húzasd ki, mi van ha még menthető a gyökércsatorna, egy öntött csapot készítenének rá, jobban járnál, utána csak a szenvedés lesz a kivehetővel, vagy az implantátummal, attól függően hogy mit kapsz a helyére.
2014. ápr. 27. 23:20
persze a blcsesség fogat megértem, az okozza a legtöbb gondot
2014. ápr. 27. 23:21
Kapcsolódó kérdések: