Fájó fog. Mit tegyek?
Van egy hátsó örlőm, amiből félig kiesett a tömés. Halogattam a dolgot, és hétfőn este (pont vizsga előtt), nem tudom a stressztől vagy mitől, de nagyon fájni kezdett. Bevettem 3 algoflexet és így tudtam aludni 2órát. Aztán aznap este újra kezdte, de már annyira, hogy hányingerem volt a fájdalamotól. Bevettem 2 algoflexet és öblögettem, elmúlt. Szerda este újra kezdte. Akkor már gyógyszer nem segített. Csütörtökön elmentem a fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy lehet, hogy gyökérkezelni kell.Kiszedte a maradék tömést és rakott bele egy ideiglenes tömést. A nyomás megszűnt sokkal jobb mint volt, csak érzékeny az a fogam. Ha megnyomom, akkor fáj (de már nem brutálisan), bírom gyógyszer nélkül. Picit sugárzik a fülembe (azt kezeltem, vszínű be volt gyulladva, raktunk bele kövirózsa lét). De most kétségbe vagyok esve. Vajon most azért fáj a fogam, mert tényleg "beteg" vagy mert az érzéstelenítő helye fáj? A dokim jövőhéten szabin van, csak 2 ünnep között mehetek, ahol kiszedi az IT-t és berak egy rendeset. Tehát hozzá nem tudok menni. Kedden vizsgázom, és Szegeden sehol nem tudok fogorvost (nem magánt)
A fájdalom nagyon sokat enyhült, már nem "esik le" az egész jobb oldalam, de a fogam érzékeny. :'(
Mitől lehet?Mit tegyek?
És mivel a szüleim nem a gyógyszerek hívei, nincs itthon se Cataflan, se Algophyrin, csak AlgoFlex, meg Demalgon (de az nem ér semmit).
A szegfűszeg rágcsálás esetleg?
Nekem 2 fogamat gyökérkezelték már!
Úgy nézd meg, hogy pl. toll végével vagy valami ilyen dologgal, megkopogtatod a fájó fogad tetejét, oldalait. Ha erre érzékeny, fáj, akkor sajnos gyökérkezelni kell a fogadat. Jobb szerintem túl esni rajta mert ha tovább romlik, akkor kihúzzák.
Nem szoktál esetleg érezni kellemetlen szagot a szádban? Mert ha érzel valami kellemetlen ízt, szagot, az a fogadból jön, azt jelenti az a fogad bizony elhalt. Tehát gyökérkezelni kell.
Én az első gy.kezelt fogamnál kopogtatásra erős fájdalmat éreztem és a szag is meg volt, igy vettem észre.
A másodikat azért gy.kezelték mert elkezdett nőni a bölcsesség fogam a baloldalon, és jobb oldali hátsó fogam ettől teljes fájdalomba esett. Ezért gy.kezelték sajna!
Cataflan a legerősebb,legjobb fájdalom csillapító. Nekem 4-5 órákra teljesen elmúlasztotta a fájdalmamat! Én azt ajánlanám ilyet esetekben.
Jobbulást, és sok sikert a vizsgához:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!