Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bolcsessegfog-mutet mennyire...

Bolcsessegfog-mutet mennyire faj kozben es utana?

Figyelt kérdés
Allitolag egy hetig elviselhetetlenul faj.. Igaz ez? Irjatok tapasztalatokat akinek van! Kerlek, ettol fugg hogy lesz e fogszabim vagy nem
2014. márc. 18. 23:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy áll az a fog. Nekem kettőt húztak ki egyszerre, és mivel nem feküdt, hanem rendesen állt, ezért nem volt sok gond vele. Kapsz 2 injekciót, egyet az ínybe, másikat a szájpadlásba, utána kilazítják a fogat és kihúzzák. Ha meg problémás akkor darabolják a fogat, ami szintén nem fájdalmas. 1 napig nagyon fura, figyelni kell hogy nehogy megszívd a helyét reflexből. De utána kezded elfelejteni hogy volt. Nagyon függ a dokitól is. Ha sokat ,,roncsol", akkor az napokig fáj, illetve ha fekszik a fog, akkor ott vésés is kell, ami napokig kellemetlen érzéssel jár.
2014. márc. 18. 23:32
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem fájt, kicsit sajgott, pedig a gyökere nagyon közel volt a szájpadláshoz, szóval 1 hónap kímélés :D

Attól is függ, hogy vágnak e ínyt, tehát kint van e már, vagy nincs. Ha már kint van, akkor jobb.

2014. márc. 19. 09:28
 3/14 anonim ***** válasza:

Két alsó vették ki.

A műtét maga nem fáj, max. az állkapcsod, ha sokat kell mereven tartani, és rángatják.

Ha varrni is kell, akkor az utána jövő két hét igen rossz. Az első egy-két napon még maga a helye fáj, később már csak az evés, az nagyon rossz. Ötször is meggondolja az ember, hogy egyen vagy éhezzen - jó alkalom a fogyókúrára.

Miután a varratot kiszedik, rohamos a javulás. Ha nem kell varrni, mert már annyira kibújt a fog, valószínűleg töredéke a gyógyulás ideje ennek.

2014. márc. 19. 11:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Nekem az alsókat műtötték, a felsőket csak kihúzták. A műtét maga nem fájt, és gyorsan (kb 15-20 perc) meg is volt vele az orvos. Amikor 1-1,5 óra múlva kiment minden érzéstelenítő, akkor 1-2 óránként vettem be cataflamot (még éjjel is), és az első 1-2 napban kb csak sírtam a fájdalomtól. (A fájdalomcsillapítót varratszedésig minden nap vettem be, de az utolsó nap már csak 1-et kellett.) 2-3 nap múlva már nagyon lassan, de tudtam enni, persze csak pépes dolgokat (ráadásul tejterméket varratszedésig tilos volt). A varratra nagyon vigyáztam, de mivel azt is tisztítani kellett, így nagyon kellemetlen volt. A varratszedés 1 héttel a műtét után volt, és utána még azért érzékeny volt a helye, de rá egy hétre már semmi bajom nem volt. A két alsó fog műtéte között 1,5 hónap telt el. A felsőket egy alkalommal húzta ki, és 10 perc alatt végzett is velük. Utána 3-4 napig nem ettem tejes dolgokat. A lyukat is meg kellett mosni a fogkefével, így az első napokban még néha vérzett egy kicsit, de semmi baj nem volt.

Nekem is a fogszabályzó miatt kellett kihúzni/műteni a bölcsességfogaimat kb 2 éve. A fogszabályzómat azóta már le is vették, és nagyon megérte, mert gyönyörű lett a fogsorom :) És nem mellékesen egy vizsgaidőszakban sem zavar meg a bölcsességfog-fájás, mint ahogy korábban mindig :)

2014. márc. 20. 15:52
 5/14 A kérdező kommentje:
Istenem:o nagyon felek.. Nekem meg nem bujt ki, muteni kell az is lehet hogy mind a negyet de kettot biztos. Nem akarok fajdalmat!:( es amugy az a szuri amit inybe kasz sz faj?
2014. márc. 22. 11:12
 6/14 A kérdező kommentje:
Kapsz az*
2014. márc. 22. 11:12
 7/14 anonim ***** válasza:
A szuri messze nem olyan vészes, én is tartottam tőle, de állítom, hogy bőrbe kapni rosszabb.
2014. márc. 22. 18:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Ertem. Az a baj hogy nem is magatol a mutettol felek hanem utana a fajdalomtol..
2014. márc. 23. 01:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Azt nem úszod meg, de tényleg csak 1-2 nap, illetve utána kellemetlen időszak következik, mikor enned kell, de kibírható.

Amikor a második alkalommal már tudtam, mire készüljek, fele olyan rossz volt. Nem mondom, nagyon untam már, hogy nem tudok normálisan enni, stb. de tudtam, mennyit kell kibírnom, hogy elmúljon.

Azt jól teszed, hogy a műtéttől nem tartasz, mert abban semmi fájdalmas nincs.

2014. márc. 23. 13:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Ertem..neked fogszabalyzo miatt csinaltak? Es akkor szerinted megcsinaltassam? Megeri a szenvedest?
2014. márc. 23. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!