Folyamatosan büdös a szám, néha ilyen galacsinok esnek le a számba és az olyan kellemetlen szagú. Mitől van ez?
Figyelt kérdés
A fogaim szépek, ápoltak, rendszeresen mosok fogat naponta többször is, fogmosás után 3 perc és már kész...
Rágózom éjjel nappal, de a fogzománcom eléggé érzékenyíti no meg ismerőseimnek is furcsa hogy miért rágózok mindig
2009. dec. 14. 20:14
11/17 anonim válasza:
a hódós fogkrém na az gép, az megoldja a problémád,még a fogad is kioldja:D
12/17 anonim válasza:
A háziorvoshoz menjél, mert a mandulád gennyes, annak van szaga. Nem fáj a torkod? Valószínűleg antibiotikumot ad. Ne szégyelld magad, az orvosnak az a dolga, hogy a test bajaival foglalkozzon.
13/17 anonim válasza:
ÉN IS RENDSZERESEN MOSOM A FOGAIMAT,DE ÉREZEM MAGAM IS A SZÁJSZAGOT.HA KICSIT MEGSZIVOM AZ ALSÓ FOGSOROMAT AKKOR KÜLÖNÖSEN!!! NAGYON ZAVAR!!LEHET EZ FOGINYSORVADÁS?
14/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, de minden lehet!
2009. dec. 15. 14:00
15/17 anonim válasza:
Nekem amikor be volt hosszútávon gyulladva a mandulám, abból jöttek ilyen kis gennyszerű megcsomósodott és iszonyú büdös 'galacsinok'. Nézd meg, nem-e túl nagyok a manduláid, mert esetleg krónikus vagy akut mandulagyulladásod van. Fül-orr-gégészhez kell ilyennel menni, az meg tudja mondani, hogy manduláddal van-e baj.
16/17 anonim válasza:
Tuti mandula, nekem emiatt vették ki. Folyamatosan tele volt a mandulám tüszővel, vagy galacsin, tök mindegy, inkább ilyen sárgás színű volt és k*rva büdös. Nézd meg a manduládat, nem-e lyukacsos, azaz heges. Illetve nem vettél észre hajhullást, ízületi fájdalmat? Mert amúgy mindenképp gyulladás. A pasimnak múlthéten volt mandulagyulladása, ugyanezt éreztem a szájában, pedig neki sosincs szájszaga. :D Neki szerencsére elmúlt, de nekem csak akkor szűnt meg, mikor kivették. De nem tudom miért volt ott állandóan. :( Volt mikor én szedtem ki, és újratermelődött. Na mindegy, elég undi volt, már túl vagyok rajta. :)
17/17 anonim válasza:
Tudom, hogy ezer éves a kérdés, de talán tud valakinek segíteni a válaszom. A problémád oka a mandulakő. A mandula réseiben felhalmozódó kajamaradék rettentő büdös, messziről érezhető. A fogorvosok nem foglalkoznak vele, fedig nagyon kellene. Időről időre el kell távolítani, egyszerűen ki kell piszkálni valamivel a mandula réseiből ha látod hogy ott a kő. Undok procedúra de szükséges. A sós vizes gargalizálást is szokták ajánlani, állítólag kimossa a köveket. Youtube-on tonsil stones keresőszóval rengeteg videót lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!