Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Segítség Aphta. Mit tudnék...

Segítség Aphta. Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
Szinte mindig van egy a számban. Nagyon rossz a glycosept, phlogosol nem segítenek. Rettenetesen fájnak nem tudok normálisan enni. Van valmi gyógyszer ami sgíthet??
2009. dec. 14. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Vagothyl, recept köteles, irány az orvos, vagy fogorvos, 3 nap alatt elfújja.

Ez egy oldat, olyan mint a kökény az íze, , fél percre tömény oldattal be ecseteled, majd tiszta csapvízzel kiöblíted, napi 3x, minden főétkezés után.

2009. dec. 14. 15:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Bucca gél, nekem is mindig van. Én azt használom.
2009. dec. 14. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták, hogy vitamin hiány miatt alakulhat ki, de kiválthatja stressz meg hasonlók. Én az Aperisan gélt használom rá.
2009. dec. 14. 16:39
 4/6 anonim válasza:
Nekem is ez a problémám...én is Aperisannal kezelem de nem nagyon használ:S
2009. dec. 15. 23:34
 5/6 anonim válasza:
Sziasztok, nekem régen szinte folyamatosan volt aphtám, egyre több és egyre nehezebben gyógyult, aztán valahol olvastam, hogy sodium lauryl sulfate tartalmú szerek (pl. fogkrémek) az arra hajlamosaknál előidézhetik aphták kialakulásást. Ez szinte minden fogkrémben van, kiv. pl. a Sensodyne. Én azóta azt használom és sokkal ritkábban van aphtám. Mikor kijön akkor viszont azonnal kezelni kell, minél hamarabb veszem észre annál kevésbé fejlődik ki, de még ha nagyon kicsi, akkor is több napig kezelnem kell. Öblögetőnek Corsodylt, ecsetelőnek Vagothy oldatot szoktam használni (utóbbit, naponta 2x min. 1 percig tartom rajta kb. a fültisztítópálcát az aphtán, teljesen higítatlanul, elsőre kellemetlen - nagyon - de már nem is érzem). Egyelőre ez a legjobb megoldás, ha hamar elkapom nem is lesz igazán fájdalmas, sajnos véglegesen nekem sem múlt el.
2010. jún. 26. 15:32
 6/6 anonim válasza:
Ja az előzőhöz még annyi, hogy a Vagothyl töményen hajlamos kiszárítani az ajkat, ha ahhoz közel van az aphta, így érdemes kikészíteni valamilyen zsírosabb testápolót, hogy a kezelés után bekend vele a szád, mert egyébként teljesen felrepedezhet.
2010. jún. 26. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!