Fogra van valamilyen vitamin?
Figyelt kérdés
2014. márc. 3. 19:37
2/6 anonim válasza:
A Calcium mióta vitamin?
Igen van, a C vitamin mindenképpen, nem szeretném részletezni, hogy miért, de maradjunk annyiban, hogy anno a skorbut nevű betegség nem véletlenül járt együtt fogvesztéssel, s mint tudjuk, a skorbut hátterében a C vitamin hiány állt. Nyilván ez a betegség már nem jellemző, de a hiány fogakra vonatkoztatott tünetei sajnos még igen. Akkor A vitamin, ennek mondjuk inkább a hámvédelemben lehet szerepe, ami viszont kapcsolatban van a fogakkal is, tehát egy jó kis ínygyulladás hátterében akár vitamin hiány is állhat (nem csak z mondjuk), illetve D vitamin. Ezeket ajánlom.
3/6 A kérdező kommentje:
Ha calcium+D3-at szedek az szerintetek jó rá?Köszi a válaszokat. :)
2014. márc. 4. 18:30
4/6 anonim válasza:
Igen,ezek jók.
D3-at szedek én is,illetve olyat,ami calcium,magnézium és cink egyben
ezt.
olcsóbb és jobb mint a gyógyszertári
5/6 anonim válasza:
Tudtommal a kalcium mellé mindenképp kell magnézium és c vitamin, akkor tud jobban felszívódni. Én egy időben szopogattam fluorid tablettát is, nem volt gond a fogaimmal, mióta az aminfluoridos elmexet használom, ezt abbahagytam, merem ajánlani.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. márc. 5. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!