Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek normálisak ezek...

Szerintetek normálisak ezek az elszineződések és sebek a számban?

Figyelt kérdés

Most volt hogy pár napig nem mostam fogat amiért nagyon szégyellem magam, de nekem nagyon nem tetszenek ezek a számban:

Szám jobb szélén belül ez a pici piros seb van + a legutolsó fogam helyén azok a fehér vonalak:

[link]

Szájpadlásom sárgás és van az a fehér csontszerű vonal:

[link]

Szerintetek mi lehet, mert nagyon rosszra gyanakszom és nagyon félek! 14/L vagyok

2014. febr. 27. 10:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A száj ápolását ne hanyagold el ! Az első képen az egy elpattant kapilláris(kis ér ami elpattant ,ezáltal bevérzett) ,tejesen ártalmatlan ..pár nap alatt felszívódik .A fehér "csontszerű vonal "is normális ,mindenkinek van .. semmi rendelleneset nem látok .
2014. febr. 27. 10:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Oh, tényleg? Ön fogorvos, biztos hogy az nem komoly? Köszönöm a választ!:)
2014. febr. 27. 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Nincs mit :) Nem kell aggódnod !
2014. febr. 27. 11:04
 4/12 anonim ***** válasza:
/Amit írtál az valóban lehet egy kezdődő afta . Én ezt javasolnám rá : [link] ,+ egyéb problémákra , nagyon sokrétűen lehet használni ,mivel rengetek problémát lehet orvosolni vele.Nem a legolcsóbb ,de sokáig kitart és tényleg jó /
2014. febr. 27. 11:30
 5/12 A kérdező kommentje:
Szóval az a kapilláris az már mindig ott lesz? Csak annyit kell csinálnom, hogy mossam a fogamat?
2014. febr. 27. 11:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is ennyi idősen gyakran volt ilyen a számban,aztán elmúltak.Betegség és gyógyszer szedés után inkább kijöttek,ha jól emlékszem.
2014. febr. 27. 11:39
 7/12 anonim ***** válasza:
A kapilláris egy hajszálér ,ami a te esetedben elpattant .Az a kis bevérzés szépen nyomtalanul fel fog szívódni . Lehet holnapra nyoma sem lesz ;) ! Ez többször előfordulhat bárkinél ,sokszor fel sem tűnik,hiszen nem minden nap nézzük orcánk belső részét .(Amennyiben több ilyen bevérzés jelentkezik egyszerre ,akkor már annak a végére kell járni ,hiszen valóban jelezhet betegséget .)A te esetedben most nem erről van szó!!! A mindennapi szájhigiénére pedig fordíts időt .Hiszen fogmosás hiányában a fogszuvasodáson kívül ínysorvadás is felléphet .Az ételmaradékból és elhalt nyálsejtekből lepedék képződik a fog felületén ,ez ideális a baktériumok és gombák számára ami fogkőképződést és további ínygyulladást idéz elő .
2014. febr. 27. 11:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem. De az én koromban fordulhat elő valami durvább? Mondjuk mit jelezhet a több elpattant kapilláris az én esetemben?
2014. febr. 27. 12:00
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát nemrég voltam lázas és granulátumot szedtem és homeopátiás golyócskákat pont azon az oldalon...
2014. febr. 27. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:

6.ik vagyok.Akkor látod ugyanazt mondod,nekem is mindig betegség és valaminek a szedése után jöttek ki.

De csak a kamaszkorban.Felnőttkorbán már nem fordultak elő.

2014. febr. 27. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!