Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aftától fájhat így a fogam?

Aftától fájhat így a fogam?

Figyelt kérdés

Kb. 3 napja iszonyatosan fáj a fogam. Felhívtam egy fogorvost, de azt mondta, meg sem nézi, mivel tuti, hogy afta. (elmondtam, hogy milyen az ínyem, van rajta egy fehér valami és kicsit duzzadt) Azt mondta, hogy ettől fájhat nagyon, megérti, de elmúlik magától 1 héten belül.

Viszont néha annyira fáj, hogy alig bírom ki. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy nem lyukas, és néha úgy érzem, mintha az a fogam kintebb helyezkedne el a többitől, vagyis mintha jobban kiemelkedne, így ha összezárom az állkapcsom, érzem hogy kicsit kellemetlen. Normál állapotban nem ilyen, csak most hogy fáj. Ebből gondolom, hogy nemcsak az afta miatt van.

Valaki azt mondta, hogy a bölcsesség fogam nő és azért fáj a fél arcom. Eléggé kibírhatatlan, mert ez gyakran fejfájással is párosul. :S

Szerintetek?

18 vagyok....

2009. dec. 10. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:
azt azért érzed hogy merrefelé fáj.az afta biztos,de ha a fogad is fáj akkor azzal is lehet valami bibi...szerintem ezeket a kérdéseidet az orvosnak tedd fel,élőben
2009. dec. 10. 19:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Pont ez a baj, hogy fogalmam sincs hol fáj. érzékeny az ínyem, de harapni nem bírok mert belekönnyezek. Próbáltam nyomogatni, hogy melyik fogam fáj, de szinte azon a környéken az összes hasonlóan reagál, mármint fáj, csak az az egy (amivel korábban volt már problémám, tömve van) emelkedik ki néha.

Mivel ma a fogorvos szépen "lerázott", holnap megpróbálok bejelentkezni egy másikhoz. Az a baj, hogy az eredeti orvosom ebben az évben már nem dolgozik, ez lerázott, a körzeti bunkó.... Remélem, azért találok valakit....

2009. dec. 10. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy huzatot kaptál. Vagy afta, akkor szedjél Béres cseppet C vitaminnal, két nap alatt elmúlik. Nekem akkor jön elő afta, ha a kerülget valami nyavalya, akkor rögtön vitamin kúra. :) Várj még egy-két napot, ha nem javul, keress fel másik dokit.
2009. dec. 10. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:

A többi közül kiemelkedő fog sajnos lehet, hogy gáz! Ugyanis ilyenkor a fog alatt rendszerint egy gennyes góc van az nyomja fel szó szerint a fogad! Nekem is volt egy ilyenem a doki azonnal kihúzta!

Az aftára jó még az Aloclair gél is, elég drága,( kb. 2 ezer) és pici tubus, de bevonja az afta felületét és így már nem irritálja semmi! Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is egyben!

2009. dec. 11. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!